header.home link

Zomers recept: flensjes met Postelkaas, gedroogde hesp, tomaat en Hasseltse jenever

27 augustus 2013
Voor het volgende gerecht is het opnieuw de beurt aan Anke. Zij gaat naar eigen zeggen de jaren ’80-toer op, met gevulde flensjes met kaas en tomatensalsa met Hasseltse jenever. “Vooral de koude tomaten gemarineerd in alcohol zijn héél 1980. Maar dat moet kunnen op een zomerse dag als deze”, legt ze uit.
Lees meer over:

Voor het volgende gerecht is het opnieuw de beurt aan Anke (foodbeforebrains.com). Zij gaat naar eigen zeggen de jaren ’80-toer op, met gevulde flensjes met kaas en tomatensalsa met Hasseltse jenever. “Vooral de koude tomaten gemarineerd in alcohol zijn héél 1980. Maar dat moet kunnen op een zomerse dag als deze”, legt ze uit. Anke is dol op koken met jenever. “Het heeft een vrij neutrale smaak, die het fruitige van de tomaten stimuleert. Daardoor is het ook erg lekker in desserts. Bovendien kan je jenever gebruiken in gebak, omdat het zo’n hoog alcoholgehalte heeft. Ik verwerk het bijvoorbeeld in appeltaart en -cake, maar ook in panna cotta, ijs en sabayon. Gecombineerd met Hasseltse speculaas, aardbeien of citroen. De mogelijkheden zijn eindeloos.”

 

flensjes-ingredienten-tris-.jpgflensjes-bereiden-half.jpg

 

Terwijl ze verder fantaseert, snijdt ze een blok Postelkaas in stukjes. “Een streekproduct dat óók wat stoef verdient”, valt kaasliefhebber Kristien haar in de rede. “Hij is mild en fruitig, en wordt daardoor beschouwd als een ideale instapkaas. Heel lekker bij een streekbiertje, zoals Postel of Grimbergen.” Maar ook lekker bij jenever, zo blijkt…

 

flensjes-bord-tris.jpg

 

Het recept 'Flensjes met Postelkaas, Vlaamse gedroogde hesp, tomatensalsa met Hasseltse jenever' vind je hier.

Smakelijk!

In de rubriek 'Zomers recept' trekt Veldverkenners met enkele foodbloggers en VLAM naar een mooie wilde tuin, om er te koken, proeven, luieren,... Het resultaat: 10 zomerse gerechten met streekproducten. Elke week krijg je van ons één verslag en recept gepresenteerd. Deze week: Flensjes met Postelkaas, Vlaamse gedroogde hesp, tomatensalsa met Hasseltse jenever. Volgende week: Taartenbuffet.

Gerelateerde artikels