header.home link

Cadeau voor Vaderdag: ontbijt op de boerderij

28 maart 2017
Je kan weer inschrijven voor een ontbijt op Vaderdag in Oost- en West-Vlaamse hoeves. Welke boerderijen nemen deel?, welke randanimatie voorzien ze?, en waar zal het lekkerste ontbijtbuffet geserveerd worden?
Lees meer over:

Elk jaar tellen we af naar de dag dat we nieuws krijgen over het ontbijt op Vaderdag in Oost- en West-Vlaamse hoeves. Welke boerderijen nemen deel, welke randanimatie voorzien ze, en waar zal het lekkerste ontbijtbuffet geserveerd worden? Onze papa’s en partners zijn al ingeschreven voor het ontbijt van dit jaar. Die van jou? Wees er snel bij, want het aantal zitjes is beperkt. 

 

Ontbijt in de stal

De actie op Vaderdag wordt dit jaar al voor de tiende keer georganiseerd. Het recept? Een lekker ontbijt met verse hoeve- en streekproducten in buffetvorm, geserveerd op een toffe plek op de boerderij. Dat kan in de stal zijn, in de serre, in de boerderijtuin of in een charmant zaaltje op het bedrijf.

Papa’s zijn er welkom met hun gezin en vrienden, van ’s morgens tot een stuk in de (na)middag. Want wedden dat je blijft plakken? Er is dan ook veel te zien en te beleven op de boerderijen. Na het ontbijt krijg je een rondleiding en kan je op sommige bedrijven zelfs een spel spelen. Voor de kinderen wordt bovendien randanimatie voorzien, zoals gocarts, een knutselhoek of een knuffelweide met konijnen.

Voeg daar nog de charme en warme gastvrijheid van de boer en boerin aan toe, en je hebt een succesrecept te pakken. Getuige daarvan het stijgend aantal inschrijvingen jaar na jaar.

 

vaderdagontbijt2_inagro.jpg

Bron: Inagro

 

Vaderdag dit jaar: 11 juni 2017

Ook 2017 belooft een succesvolle editie te worden, dus wacht niet te lang om je papa of partner in te schrijven. Reserveren voor het ontbijt is mogelijk tot eind mei/begin juni (afhankelijk van de boerderij), of tot alle plaatsen volzet zijn.

In West-Vlaanderen doen 13 boerderijen mee, in Oost-Vlaanderen 6. Welk ontbijt zij op Vaderdag serveren, hangt af van hun activiteiten. Op een melkveebedrijf kan je bijvoorbeeld hoevekaas en zuiveldessertjes in het buffet verwachten, op een fruitbedrijf vers sap en confituur. Alle deelnemende bedrijven en meer info vind je op Onthaal op de Boerderij, op de website van Oost-Vlaanderen of op de flyer. Je kan er ook sfeerbeelden van de vorige edities bekijken, als je nog twijfelt of het wel iets voor jou is. 

 

vaderdagontbijt1-bis_inagro.jpg

Bron: Inagro

 

Ook in het Pajottenland

Ook in Vlaams-Brabant springen een paar landbouwers op de kar. Ze noemen zichzelf De Pajotse Melkers en organiseren samen een Vaderdagontbijt op het bedrijf van de familie Vanderlinden - Decoster in Denderwindeke. Inschrijven is ook hier verplicht. Meer info vind je op de flyer.

Gerelateerde artikels