header.home link

Meest recent

Duik in het archief

  • Tip: zelf kaas maken en leren proeven

    Leuke tip voor kinderen en hun (groot)ouders tijdens de krokusvakantie: de Oude Kaasmakerij organiseert elke dag om 14:00 en 16:00 een kindvriendelijke workshop kaas maken. Later in maart vinden ook nog workshops en demo's voor vo...
    Doe-tips Lees meer
  • Zien: (schapen)kaas maken

    Staat er schapenkaas op je menu dit (kerst)weekend? In dit filmpje van VILT TeeVee zie je hoe dat gemaakt wordt.
    Doe-tips Lees meer
  • Biomelk en -eieren: wat betekent dat nu precies?

    Koop jij ook vaak biozuivel? En weet je wat nu juist het verschil is met 'gewone' melk, kaas, yoghurt en eieren? Wij zetten het even voor je op een rijtje.
    Denk-pistes Lees meer
  • Iets om naar uit te kijken: graskaas

    Gespot in de wei: koeien. Ze zijn weer van stal gehaald. En dat wil zeggen dat binnenkort de eerste weidekaas in de rekken ligt, ook wel graskaas genoemd. Dat is kaas gemaakt van melk van koeien die voor het eerst opnieuw vers len...
    Doe-tips Lees meer
  • Feesttip: 3 topkazen (van bij ons)

    Dat lekkere kaas niet altijd uit Frankrijk hoeft te komen, is een feit waarvan gelukkig steeds meer mensen overtuigd raken. Ook in het buitenland! Want onze kazen winnen regelmatig internationale prijzen. Drie van die prijswinnaar...
    Doe-tips Lees meer
  • Zomers recept: flensjes met Postelkaas, gedroogde hesp, tomaat en Hasseltse jenever

    Voor het volgende gerecht is het opnieuw de beurt aan Anke. Zij gaat naar eigen zeggen de jaren ’80-toer op, met gevulde flensjes met kaas en tomatensalsa met Hasseltse jenever. “Vooral de koude tomaten gemarineerd in alcohol zijn...
    Doe-tips Lees meer
  • Zomers recept: bevroren room met mandjeskaas en oude kriek

    Als frisse afwisseling op al dat zoets en hartigs, haalt Jo een dessert van bevroren room met mandjeskaas, meringue en oude kriek boven. Opnieuw een experiment, maar opnieuw een geslaagd experiment.
    Doe-tips Lees meer
  • Aperitieven in de wijngaard van Genoels-Elderen

    Nergens smaakt een glaasje schuimwijn als aperitief zo lekker als in de wijngaard zelf. Limburg telt een aantal prachtige wijndomeinen, waar de gastvrouw of gastheer je met plezier een rondleiding en degustatie geeft. Genoeg getoo...
    Doe-tips Lees meer