header.home link

Meest recent

Duik in het archief

  • Recept voor de laatste zomerdagen: tomaten (uit volle grond) in de oven

    Zin in een laatste portie zomer voor het schooljaar opnieuw start? Wij ook! Zeker nu het buiten zo’n druilerig weer is. We negeren de regenwolken en trekken dit weekend nogmaals alle registers open, met zelfgemaakte ijsthee en een...
    Doe-tips Lees meer
  • Slim gezien: tuinder wordt (deeltijds) algenkweker

    Het is klein, het is groen, en het vormt misschien wel de toekomst van de land- en tuinbouw – wat is het? Een alg! Algen zijn bijzonder interessante organismen, en al helemaal wanneer de teelt gecombineerd kan worden met een ander...
    Denk-pistes Lees meer
  • Groente van de maand: tomaat

    Tomaat, dat is toch geen seizoensproduct?! Wel, je kan tomaten inderdaad het hele jaar rond verkrijgen, maar ze smaken toch het best in de zomer – wanneer hun productie het minste energie vraagt en ze ook in de (onverwarmde) serre...
    Doe-tips Lees meer
  • Zomers recept: flensjes met Postelkaas, gedroogde hesp, tomaat en Hasseltse jenever

    Voor het volgende gerecht is het opnieuw de beurt aan Anke. Zij gaat naar eigen zeggen de jaren ’80-toer op, met gevulde flensjes met kaas en tomatensalsa met Hasseltse jenever. “Vooral de koude tomaten gemarineerd in alcohol zijn...
    Doe-tips Lees meer
  • Zomers recept: koude tomatenthee

    Koude groentethee. Daar had niemand van het gezelschap al van gehoord. Koude groentesoep, ja. Lekker trouwens! Maar koude thee, neen. Foodie Jo Van Caenegem moest dus wel met een erg straf theetje op de proppen komen, om de foodbl...
    Doe-tips Lees meer
  • Een dag in het spoor van: tomaten

    Veldverkenners trok er een dag op uit ‘in het spoor van de tomaat’. Hoe komen die mooie rode vruchten in de rekken van de supermarkt terecht? Een fotoverslag.
    Denk-pistes Lees meer