@livewireStyle
header.home link

Meest recent

Duik in het archief

 • Bloesemfeesten: waar naartoe?

  Vanmorgen gespot in Brussel: de eerste bloesems, aan één klein boompje. Een aandoenlijk zicht, zeker omdat de andere bomen in de rij er nog kaal en treurig bijstaan. Nochtans is de zon ook paraat vandaag. En dat werd tijd! ’t Is 1...
  Doe-tips Lees meer
 • Vraag van de maand: hoe beschermen fruittelers hun bomen tegen vorstschade?

  Het bloesemseizoen is niet alleen heel feestelijk, maar ook heel spannend. Want zodra de bomen bloeien, kan nachtschade heel schadelijk zijn. Bevroren bloemen (het ‘vruchtbeginsel’) kunnen immers niet uitgroeien tot sappig fruit....
  Denk-pistes Lees meer
 • Slim gezien: de bloesem- en fruitmeter van Toerisme Limburg

  Via de bloesem- en fruitmeter kan je thuis, vanachter je computer, de groei van de bloesems en het fruit aan de Limburgse fruitbomen volgen. Zo weet je exact wanneer je best een fietstocht door Haspengouw inplant.
  Denk-pistes Lees meer
 • Zelfplukdagen op de boerderij

  Tijdens de oogstfeesten kan je in Haspengouw je mandje vullen met zelf geplukte appels, peren en/of kersen. Dat “harde werken” wordt nadien beloond met een lekker glaasje versgeperst sap op het terras. Sfeer verzekerd!
  Doe-tips Lees meer
 • Op fruitavontuur met de kinderen

  In het wachtbekken van natuurgebied Cicindria in Sint-Truiden kan je op Fruitqueeste met de kinderen. Tijdens de wandeling tussen de fruitbomen los je samen raadsels op en spot je allerlei gekke vogelkastjes.
  Doe-tips Lees meer
 • Romantisch picknicken onder de appelboom

  Tijdens de bloesem- en oogstfeesten van april tot november is het romantiek troef in Haspengouw. Verras je oogappel(s) met een fruitige picknick op Haspengouws meest romantische, geheime picknickplek.
  Doe-tips Lees meer