header.home link

Op fruitavontuur met de kinderen

2 mei 2013
In het wachtbekken van natuurgebied Cicindria in Sint-Truiden kan je op Fruitqueeste met de kinderen. Tijdens de wandeling tussen de fruitbomen los je samen raadsels op en spot je allerlei gekke vogelkastjes.

In het wachtbekken van natuurgebied Cicindria in Sint-Truiden kan je op Fruitqueeste met de kinderen. Tijdens de wandeling tussen de fruitbomen los je samen raadsels op en spot je allerlei gekke vogelkastjes. Benieuwd wie zich na het avontuur tot koning(in) van de fruitstreek mag kronen!

Prijs: De fruitqueeste is gewoon gratis te bezoeken, het hele jaar door

Adres: Wandelgebied Straten, Straeten, 3800 Sint-Truiden. Contact via Toerisme Sint-Truiden, 011 70 18 18, info.toerisme@sint-truiden.be

 

Nog leuk met de kinderen: Kasteeldomein ’t Speelhof

Vroeger het buitenverblijf (zeg maar speeltuin ;)) van de abten van Sint-Truiden, nu het ideale decor voor een avontuurlijk én leerrijk dagje uit. Verken het ‘verborgen moois’ van het achterliggende overstromingsgebied langs een houten wandelpad, spijker je fruitkennis bij tijdens een wandeling door de hoogstamboomgaard, geniet van de geurende rozen in de rozentuin, speel een potje petanque en pluk verse groenten en kruiden in de moestuin.

Adres: Speelhoflaan 5, 3800 Sint-Truiden, 011 67 38 02, info@speelhof.be, www.speelhof.be

 

speelhof_detail-tris.jpg
 
Beeld: Toerisme Sint-Truiden. 't Speelhof.
Beeld intro: Toerisme Limburg, Kristien Wintmolders.

 

Zonder kinderen op stap?

En toch liever wat meer kilometers in de benen? Kies dan voor één van de vijf fruitlussen 'Fietsen door het Fruitige Haspengouw, van bloesem tot oogst'. Elke lus belooft unieke belevenissen, smakelijke pitstops en memorabele kiekjes. Vertrek vanuit Alken, Bilzen, Borgloon of Sint-Truiden. Het Haspengouwse decor is fantastisch in de lente (bloesempret!) en de herfst (oogstpret!), maar evengoed de moeite in de zomer en de winter.

Prijs: 2 euro

Route: De bijhorende wandelkaarten met knooppunten zijn verkrijgbaar via Toerisme Limburg en in de toeristische infokantoren

 

Meer info: www.bloesemfeesten-haspengouw.be, www.toerismelimburg.be

Gerelateerde artikels