header.home link

Valentijnstip voor de anti-romantische ziel: geef bloemen (hoe en welke?)

12 februari 2016
Lees meer over:
Beelden: unsplash

 

Niet vergeten, zondag is het Valentijn. Want hoe vaak we ook beweren dat het geen echte feestdag is en we niet meedoen aan het geforceerde gedoe, smelten we toch allemaal een beetje wanneer ons lief die dag aan ons denkt. Zeker als het een lief is waarvan we het niet verwachten. Dames en heren ik-ben-anti-romantiek, voel jullie gerust aangesproken :). Omdat het niet in jullie aard ligt om romantisch te zijn, helpen we een beetje: hoe verras je je lief op Valentijn, zonder dat je weken op voorhand al iets gepland moet hebben (weekendje, etentje) of je spaarpot kapot moet slaan (weekendje, etentje)? Heel eenvoudig: met een bloemetje. Neem het van ons aan, werkt elke keer. Zélfs als je lief óók anti-romantisch is.

 

 

Eén of meer bloemen?

Nu goed, je gaat dus voor een bloem. Maar voor welke? En houd je het bij één bloem of maak je er een boeket van? Het kan allebei: kies wat het beste bij jou en je lief past. Wij zouden zeggen: gaat het om een prille liefde, kies dan voor één bloem (dat is eerder schattig of ‘ik vind je leuk’), gaat het om een lange relatie, kies dan voor een mooi boeket (dat is eerder passioneel of ‘ik hou van je’). Maar voel je je beter bij het andere, volg dan vooral dat gevoel.

 

roos-bis.jpg

 

 

Welke bloem?

Kies je voor één bloem, koop dan zeker een roos. Of een gerbera – die is ook schattig alleen. Ga je voor een boeket, dan maakt het niet zo veel uit welke bloem je kiest. Vraag advies aan je bloemist, die weet wat te doen. Toppers zijn natuurlijk rozen, maar ook orchideeën en tulpen. Tulpen vind je trouwens in de meest prachtige, zachte kleuren – ze brengen als het ware meteen de lente in huis. Maar kies je voor tulpen, houd het dan ook bij tulpen. Een tulpenboeket heeft niets anders nodig om prachtig te zijn. Wil je liefst inlands geteelde bloemen? Zeg dat dan zeker tegen je bloemist. Soorten die hier gekweekt worden zijn rozen, tulpen, gerbera, anthurium, amaryllis, alstroemeria, lelies, anjers, bouvardia, cymbidium, helleborus, phalaenopsis en viburnum opulus (haal Google Images er even bij ;)).

 

 

Nog enkele oude wijsheden

Elk soort bloem heeft een bepaalde betekenis. Zo geef je een roze roos of gardenia als je stiekem een oogje hebt op iemand, en een orchidee of anthurium als je iemands schoonheid wil benadrukken. Verder staan witte bloemen voor natuurlijke liefde, gele bloemen voor warmte en vreugde, rode bloemen voor passie en verleiding, roze bloemen voor romantiek, paarse bloemen voor rouw (die zouden we niet kiezen…), blauwe bloemen voor onschuld (die zouden we misschien ook niet kiezen ;)), en groene bloemen voor vruchtbaarheid.

 

 

Bron: Groenvanbijons.be, Mooiwatbloemendoen.nl, Fleurop.nl

Gerelateerde artikels