@livewireStyle
header.home link

Tip: hoeveterrassen en -cafés op de boerderij

Een land- en tuinbouwbedrijf is vandaag niet langer een plaats waar alleen geboerd wordt. Zo’n 457 land- en tuinbouwbedrijven doen bijvoorbeeld aan hoeveverwerking. Een deel van die bedrijven combineert dit bovendien met de uitbating van een hoeveterras of -café.
11 april 2017  – Laatste update 4 april 2020 16:23
Lees meer over:
Beeld: Inagro

 

Een land- en tuinbouwbedrijf is vandaag niet langer een plaats waar alleen geboerd wordt. Zo’n 457 land- en tuinbouwbedrijven doen bijvoorbeeld aan hoeveverwerking. Dat wil zeggen dat ze hun primaire producten (bv. fruit, melk) zelf verwerken tot bereide producten (bv. confituur, sap, ijs, kaas). Een deel van die bedrijven combineert dit bovendien met de uitbating van een hoeveterras of -café. Soms is dat tijdelijk, zoals de bloesem- en fruitterrassen in Haspengouw. Maar soms is het ook permanent, zoals hoevecafé De Pierlapont en fiets- en wandelcafé De Roestige Ezel op De Hoef. Enkele adressen.

 

Waar vind je een hoevecafé, -terras of -restaurant?

Enkele land- en tuinbouwbedrijven waar je tijdens het seizoen of het hele jaar door terecht kan voor een hapje en een drankje – vaak streek- en eigen producten:

 

roomijs-bis.jpg

 

Waar vind je een hoevetearoom of -ijssalon?

Melkveebedrijven die zuivel verwerken, baten op de boerderij vaak een ijssalon/tearoom uit. Of ze hebben een ijstoog waar je tijdens de zomer terecht kan voor een ijsje uit het vuistje. Hieronder vind je enkele melkveebedrijven met terras of tearoom. Meer verkooppunten van hoeve-ijs vind je in ons artikel ‘Tip: waar naartoe voor hoeve-ijs?’. 

 

terras-landelijke-gilden-bis.jpg

Beeld: Landelijke Gilden

 

 

 

Ken je nog een boerderij waar je gezellig iets kan eten of drinken op het terras of in een café/restaurant/tearoom? Geef ons een seintje via info@veldverkenners.be en wij voegen het adres toe aan de lijst.
 

Gerelateerde artikels