header.home link

Tip: waar naartoe voor zelfpluk?

20 april 2017
Wie graag de handen uit de mouwen steekt en zelf zijn groenten en fruit wil oogsten, kan langsgaan bij een zelfplukboerderij. Daarbij ga je geen engagement aan zoals bij een CSA- of zelfoogstboerderij. Je bezoek is geheel vrijblijvend, en je betaalt elke keer gewoon wat je mee naar huis neemt.
Beeld: Aveschootschoeve, Philip Vanoutrive

 

Wie graag de handen uit de mouwen steekt en zelf zijn groenten en fruit wil oogsten, kan langsgaan bij een zelfplukboerderij. Daarbij ga je geen engagement aan zoals bij een CSA- of zelfoogstboerderij. Je bezoek is geheel vrijblijvend, en je betaalt elke keer gewoon wat je mee naar huis neemt. Vaak is er een hoevewinkel, maar in plaats van je groenten en fruit uit het rek te kiezen, moet je ze eerst uit de grond halen of plukken van struiken en bomen. Om je daarbij te helpen, zijn er bordjes met info en aanwijzingen.

Daarenboven worden tijdens het oogstseizoen op fruitbedrijven speciale plukdagen georganiseerd, ook bij tuinders die normaal niet aan zelfpluk doen. Na al dat hard labeur geniet je van een glaasje vers sap op een gezellig terras. Vaak is er kinderanimatie en soms live muziek.

 

Limburg
Antwerpen
Vlaams-Brabant
Oost-Vlaanderen
West-Vlaanderen

 

Limburgse zelfplukboerderijen en zelfplukdagen

 

zelfpluk-bessen-aveschootshoeve-450_philip-vanoutrive.jpg

Beeld: Aveschootschoeve, Philip Vanoutrive

 

Antwerpse zelfplukboerderijen en zelfplukdagen

  • Balder de boom in (zelfplukdag in september, appels oude variëteiten): achterin Fertlarelei, 2590 Berlaar, 0494 37 26 44, joris.vandyck1974@gmail.com,  www.natuurpunt.be/agenda  
 

Vlaams-Brabantse zelfplukboerderijen

 

zelfpluk-aveschootshoeve-450_philip-vanoutrive.jpg

Beeld: Aveschootschoeve, Philip Vanoutrive

 

Oost-Vlaamse zelfplukboerderijen en zelfplukdagen

 

West-Vlaamse zelfplukboerderijen en zelfplukdagen

 

zelfpluk-tgoed-ter-heule-450_mine-dalemans.jpg

Beeld: ’t Goed ter Heule, Mine Dalemans

 

Een lijst met boerderijen waar je een oogstaandeel kan kopen, een zogenaamde CSA- of zelfoogstboerderij, vind je in ons artikel 'Wat is CSA en waar vind ik zelfoogstboerderijen?'.

Ken je nog een land- of tuinbouwbedrijf waar je zelf kan plukken zonder een abonnement of aandeel te nemen? Geef ons dan een seintje via info@veldverkenners.be, en wij voegen het adres toe.
 

Gerelateerde artikels