header.home link

Moederdag: welke bloem voor welke mama + hoe ze te bewaren?

30 april 2015
Moederdag, dat is bloemendag. Want niets zegt meer Ik zie je graag dan een boeket verse bloemen, naar ’t schijnt. Zeker als ze bij de persoonlijkheid van je mama passen. Welke te kiezen + hoe ze te vervoeren en te bewaren?
Lees meer over:
Beeld: mumptystyle.com

 

Moederdag, dat is bloemendag. Want niets zegt meer Ik zie je graag dan een boeket verse bloemen, naar ’t schijnt. Waar of niet, bloemen zijn fijn om te geven en om te krijgen. Zeker als ze bij je persoonlijkheid passen. Want bepaalde bloemen worden geassocieerd met bepaalde karaktertrekken. De ene bloem past daardoor beter bij je mama dan de andere. 

 

Welke bloem kiezen? Deze lijst kan helpen:

 • Dromerige mama’s vallen voor kleinere bloemen, zoals Lysianthus, trosanjers en (pot)roosjes
   
 • Creatieve mama’s houden van mooie en originele composities of verpakkingen - scoren doe je bij hen door een gepersonaliseerde pot of een eigen foto toe te voegen. Leuke DIY-ideeën vind je op floor.be.
   
 • Hippe mama’s kiezen voor een strak boeket met grote bloemen, zoals lelies en pioenen, of hippe kamerplanten zoals sanseveria’s en anthuriums.
   
 • Klassieke mama’s smelten voor statige, weelderige boeketten met lichte, ton-sur-ton kleuren, rozen en hortensia’s.
   
 • Natuurliefhebbende mama’s pak je in met seizoentoppers, zoals pioenrozen, of planten in een pot met een natuurlijke look, zoals baksteenrode, houten of betongrijze potten.
 
 
Een overzicht van de 10 populairste Belgische bloemen (mooi in beeld gebracht) vind je hier, een overzicht van 13 typische lentebloemen (nu op hun best!) hier
 
 
boeket-zonnebloem-tris.png
Beeld: groenvanbijons.be

 

 

Gekozen? Dan komt het er alleen nog op aan om je bloemen mooi en fris tot bij je moeder te krijgen. Maar bloemen en planten houden niet van temperatuurschommelingen. Laat ze dus niet te lang in de auto staan, en zorg ervoor dat ze nooit langer dan een uur zonder water zitten. Moet je een lange rit afleggen? Vervoer je boeket dan in een emmer met een bodempje water

 

Eens aangekomen, is het aan je mama om haar bloemen goed te bewaren. Maar misschien kan je haar enkele tips geven – dat zijn weer een paar extra pluimen op je hoed ;):

 • Snij de stelen schuin af met een scherp mes. Knip ze niet!
   
 • Zet je bloemen in een propere vaas met fris water. Voeg een zakje of kaartje snijbloemenvoeding toe.
   
 • Verwijder de bladeren die in contact komen met het vaaswater.
   
 • Zet je bloemen niet in de zon, ver van de verwarming en niet op een plek waar het tocht.
   
 • Ververs het water regelmatig en snij daarbij telkens de stelen wat bij, opnieuw schuin en niet met een schaar, maar met een scherp mes.
 
boeket-rozen-tris.png
Beeld: groenvanbijons.be

 

 

Bron: groenvanbijons.be

Gerelateerde artikels