Meest recent
Duik in het archief
-
Goeie vraag: is meel hetzelfde als bloem?
Meel en bloem, het zijn woorden die we vaak gewoon door elkaar gebruiken. Want dat komt op hetzelfde neer, toch? Niet echt! Er is wel degelijk een verschil, en dat gaan we je zo fijn als bloem uitleggen. -
In het nieuws: snel vs traag brood
De laatste jaren lijkt het of je niet anders kan dan voor of tegen brood zijn. Boeken als Broodbuik (William Davis), De Voedselzandloper (Kris Verburgh) en zelfs de kookboeken van Pascale Naessens hebben daar een en ander mee te m... -
Op de rooster: gluten
Zondag 18 oktober is dag van het brood. Het ideale moment om eens stil te staan bij de glutenhype die steeds meer mensen in de ban houdt. Zijn gluten ongezond? Is een glutenvrij dieet beter voor je lijn? We zetten de feiten voor j... -
Terug naar school: 4 x hip brood voor de brooddoos
Aan alle mooie liedjes komt een einde. Zo ook aan de grote vakantie. Maar niet getreurd, het nieuwe schooljaar betekent een nieuw begin en dat is altijd spannend en opwindend. Neem (ook) een nieuwe start in de keuken en begin het... -
Tip: waar naartoe voor hoevebrood?
Niets zo lekker als een vers gebakken hoevebrood, gemaakt van zelf geteelde granen en vaak in samenwerking met een plaatselijke molenaar. Maar waar koop je zo’n brood? Wij verzamelden enkele verkooppunten. -
Tip: pimp je brooddoos met 11 verrassende broodsoorten
Brood behoort net als aardappelen van oudsher thuis in onze keuken. En dat zal nog wel een tijdje zo blijven, want wie houdt er niet van vers gebakken brood of pistolets op zondag? 11 verrassende broodsoorten! -
Gespot op het veld: de graanoogst - 17 weetjes over graan
Graan blijft een van de belangrijkste gewassen ter wereld, maar weten we eigenlijk nog waarvoor het allemaal gebruikt wordt, en wat voor granen er allemaal bestaan? 17 weetjes over graan.