header.home link

Tip voor het kerstmenu: de Eet-meer-Limburg-box

7 december 2016
Voor het tweede jaar op rij biedt Provincie Limburg een box aan met ingrediënten voor een luxueus en lokaal driegangenmenu voor 4 personen. De box bevat gedetailleerde recepten en een 40-tal hoeve- en streekproducten. Wie dat wenst, kan bovendien ook een Limburgs wijn- of bierpakket bestellen.
Lees meer over:

Voor het tweede jaar op rij biedt Provincie Limburg een box aan met ingrediënten voor een luxueus en lokaal driegangenmenu voor 4 personen. De box bevat gedetailleerde recepten en een 40-tal hoeve- en streekproducten. Wie dat wenst, kan bovendien ook een Limburgs wijn- of bierpakket bestellen.

 

Het menu

De recepten in de box zijn van de hand van de Limburgse zusjes Chloë en Magali Szpyt, bekend van hun deelname aan (en overwinning van) het VTM-programma Mijn Pop-up Restaurant 2016. Zij kozen voor deze gerechten:

Voorgerecht:
Toastje met geitenkaas en rode biet
Tartaar van forel met mousse van mierikswortel
Preitaartjes met spek

Hoofdgerecht:
Entrecote met champignonsaus
Crème van wortel
Gratin van aardappel en knolselder
Salade van veldsla, peer en witloof

Dessert:
Kaastaart met een coulis van rode vruchten

 

De instructies in de bijgeleverde recepturen zijn trouwens erg uitgebreid. Maak je geen zorgen als je geen keukenprins(es) bent, de bereidingen zouden haalbaar moeten zijn voor iedereen. Wil je ze liever eens bekijken voor je een box bestelt? Dat kan hier.

 

De box

De Limburgse feestbox bevat 44 hoeve- en streekproducten afkomstig van een 25-tal Limburgse producenten. Alleen basisproducten zoals melk, zout en peper ontbreken. Om te vermijden dat je de dag voor Kerst nog naar de supermarkt moet hollen, krijg je op voorhand echter een boodschappenlijst met wat je zelf in huis moet halen. Want feesten zonder stress, dat is het doel van dit initiatief ;).

Nu ja, het heeft nog een tweede doel. Door uitsluitend te kiezen voor lokale producten, hoopt de provincie de bekendheid van haar streek- en hoeveproducten te verhogen. Het blijkt trouwens helemaal niet zo moeilijk om uitsluitend met ingrediënten van eigen bodem te koken. Bekijk het assortiment op de webshop van Puur Limburg maar eens. Je vindt er onder meer drank, olie, saus en zelfs meel. En dan gaat het alleen nog maar over producten met een lange houdbaarheid. Voor verse Limburgse landbouwproducten moet je in een van de fysieke verkooppunten (waaronder ook supermarkten!) zijn. 

 

Ook wijn en bier

Wie voor een volledig Limburgs kerstfeest wil gaan, kan ook een box met Limburgse wijnen of bieren bestellen. Die kosten respectievelijk 46 en 23 euro, eveneens voor 4 personen.

Het bierpakket bevat Haspengouwse Tripel, Jessenhofke PMPRNL, Bink blond, Ter Dolen Kriek en Toeteler Amber Tripel - allemaal in flesjes van 33cl (4 x 5). Het wijnpakket bevat Pinot Gris 2015 van Wijndomein Kitsberg, Pinot Noir 2014 van Wijndomein Aldeneyck en Appearance (Perenijswijn) van Wijndomein Hoenshof.

Wie het liever bij één fles houdt, kan ten slotte CuBiz Brut van Wijdomein Cuvelier bestellen voor 20 euro.

 

Bestellen en ophalen

Een Eet-meer-Limburg-box kost 75 euro (voor 4 personen) en kan samen met een bier- of wijnpakket besteld worden tot en met 16 december 2016, via www.puurlimburg.be. Ophalen doe je op 23 en 24 december, in een van de afhaalpunten. Die afhaalpunten vind je hier. Wie in Hasselt woont heeft trouwens (extra) geluk, want Hasselaren kunnen gebruik maken van de thuisbezorgdiensten van CityDepot.

 

Alle praktische info vind je op www.puurlimburg.be.

Gerelateerde artikels