header.home link

Slim gezien: app die je waarschuwt voor voedselverlies

22 mei 2015
De pot appelmoes achterin de kast vergeten? Dat overkomt ons allemaal wel eens. Gelukkig bestaat er tegenwoordig een app die je een seintje geeft wanneer de uiterlijke houdbaarheidsdatum van een product in je voorraadkast overschreden dreigt te worden. Ja, echt!
Lees meer over:

De pot appelmoes achterin de kast vergeten? Dat overkomt ons allemaal wel eens. Gelukkig bestaat er tegenwoordig een app die je een seintje geeft wanneer de uiterlijke houdbaarheidsdatum van een product in je voorraadkast overschreden dreigt te worden. Ja, echt! De app werd ontwikkeld door het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA), de Universiteit van Cornell en het Food Marketing Institute, om de massale voedselverspilling bij ons thuis terug te dringen en voedselvergiftiging te vermijden. De ontwikkeling van de app kadert in de grootschalige U.S. Food Waste Challenge die de USDA in 2013 lanceerde.

Hij bevat volgende functies:

  • Een waarschuwingsfunctie in verband met houdbaarheidsdata, op basis van de aankoopdatum die je zelf ingeeft.
  • Bewaartips voor ruim 400 voedingsmiddelen en dranken - aangepast aan de bewaarplaats (koelkast, diepvries, voorraadkast).
  • Recepten om restjes te verwerken.
  • Een rubriek waar je 24/7 terechtkan met vragen omtrent het veilig bewaren en bereiden van bijvoorbeeld vlees en eieren (‘Ask Karen’).

De app heet FoodKeeper en is beschikbaar voor Android en Apple.

Geen idee of hij even interessant is voor Belgische smartphonegebruikers als voor Amerikaanse (ons toestel is incompatibel, dus we kunnen het niet testen). Maar misschien kennen jullie gelijkaardige apps die wel voor België ontwikkeld werden? Reageren kan onderaan dit bericht. 

Gerelateerde artikels