@livewireStyle
header.home link

Op zoek naar de ideale vleesvervanger?

Linzen, bonen, erwten of kikkererwten… Peulvruchten komen in verschillende kleuren en vormen en zijn lekker, gezond en duurzaam. Staan ze bij jou al standaard op het menu?
19 september 2019  – Laatste update 4 april 2020 16:23
Linzen, bonen, erwten of kikkererwten… Peulvruchten komen in verschillende kleuren en vormen. Ze zijn lekker, gezond en heerlijk veelzijdig, maar ook duurzaam en goed voor je portemonnee. Het Vlaams Instituut Gezond Leven heeft een website gelanceerd die alle voordelen uitlicht van deze ideale vleesvervanger. Staan ze bij jou al standaard op het menu?
 
Peulvruchten krijgen in de vernieuwde voedingsdriehoek een prominente plaats toegewezen. Zij zijn niet alleen een fantastische smaakmaker in verschillende gerechten, ze hebben ook een positief effect op het hart en bloedvaten. Ze bevatten het vezeltype pectine dat een gunstige werking heeft op de cholesterol. Dankzij de vele vezels en vitamines zijn ze bovendien goed voor de darmflora. Peulvruchten zitten bovendien boordevol eiwitten, waardoor ze de ideale vleesvervanger zijn. De eiwitten zijn dan nog eens duurzamer dan dierlijke eiwitten, dus ook het klimaat is ermee gebaat.
 
Wil je ze uitproberen of ben je op zoek naar nieuwe recepten? Alle informatie is nu gebundeld op de website van het Vlaams Instituut Gezond Leven: https://www.gezondleven.be/peulvruchten/

Gerelateerde artikels