@livewireStyle
header.home link

Nieuw boekje! Feiten en fabels over food

Met dit boekje geven we een aanzet om het inhoudelijke debat over voedsel en landbouw naar een hoger niveau te tillen. We selecteerden 7 stellingen over landbouw en voeding die controverse uitlokken. Uitspraken waarover iedereen zelf een mening mag vormen. En waarover we heel graag gesprekken willen horen op basis van onderbouwde argumenten en zin voor nuance.
10 september 2019  – Laatste update 4 april 2020 16:23
‘Een bespoten appel is niet gezond. Grote stallen en dierenwelzijn? Dat gaat niet samen.’ Of je hiermee akkoord bent of niet, jouw aandacht heb ik wel. Nieuwsberichten over voedsel en landbouw raken ons. Maar in discussies blijven we vaak in ons eigen grote gelijk hangen. We delen op sociale media een cartoon die ons gevoel ondersteunt of we citeren steeds dezelfde bron die goed in ons verhaal past. Maar gaan we nog op zoek naar feiten en argumenten?
 
Met dit boekje geven we een aanzet om het inhoudelijke debat over voedsel en landbouw naar een hoger niveau te tillen. We selecteerden 7 stellingen over landbouw en voeding die controverse uitlokken. Uitspraken waarover iedereen zelf een mening mag vormen. En waarover we heel graag gesprekken willen horen op basis van onderbouwde argumenten en zin voor nuance. We zetten voor elke uitspraak zo veel mogelijk feiten op een rijtje, vanuit het perspectief van voor- en tegenstanders.  Aan jou om zelf je mening te vormen, en voortaan over de grond van de zaak in debat te treden.

Veel leesplezier!

Gerelateerde artikels