header.home link

Hoevepicknick in West-Vlaanderen: waar naartoe? (+ win)

1 juni 2016
Dit jaar kan je opnieuw bij een aantal boerderijen in West-Vlaanderen terecht voor een picknick met uitsluitend hoeve- en streekproducten. Je bestelt je mand bij een boerderij naar keuze, pikt ze op de afgesproken dag op en kiest een rustig plekje op de boerderij om de inhoud ervan op te eten.

Dit jaar kan je opnieuw bij een aantal boerderijen in West-Vlaanderen terecht voor een picknick met uitsluitend hoeve- en streekproducten. Je bestelt je mand bij een boerderij naar keuze, pikt ze op de afgesproken dag op en kiest een rustig plekje op de boerderij om de inhoud ervan op te eten. Heerlijk! Nog beter wordt het wanneer je je picknick combineert met een bezoek aan de boerderij en een fietstocht of wandeling in de omgeving. Nu alleen hopen dat het weer een beetje meezit ;).

 

17 boerderijen

Je kan dit jaar kiezen uit 17 boerderijen om je picknick op te eten, elk met zijn eigen karakter en activiteiten. Een handig kaartje met alle adressen vind je hier, een volledig overzicht per regio hieronder.

Brugse Ommeland
Westhoek
Leiestreek

 

Brugse Ommeland

 • Het Augustijnenhof in Loppem: op bioboerderij het Augustijnenhof kan je kiezen tussen een familiemand en een fijnproeversmand. De familiemand bevat bruin brood en koekebrood, hoeveboter, mosterd, twee soorten kaas, hesp, eiersalade, huisbereide confituur, salade, honingcake, fruit van de dag en enkele drankjes. De fijnproeversmand bevat notenbrood, koekenbrood, hoeveboter, mosterd, huisbereide confituur, vier soorten kaas, twee soorten salade, gazpacho, fruitsalade, chocoladetaart of citroentaart en enkele dranken. Een picknick hier is ideaal in combinatie met een fietstocht (Kasteelroute), een bezoek aan het kasteel of aan kinderboerderij De Pierlapont. 

  Reserveren doe je hier, tussen 1 mei en 30 september. Bestel ten laatste op donderdag (voor 17:00) voor het weekend of de week erna. Picknicken op maandag is niet mogelijk.
   
  Adres en meer info: Rolleweg 32, 8210 Loppem, 0475 65 24 30, augustijnenhof@telenet.be, www.augustijnenhof.be 
   
 • De Beukenhoeve in Moerkerke: op zuivelboerderij De Beukenhoeve bestaat je picknick uit dagverse broodjes met droge worst, hesp, een dams kaseitje, kaas en hoeveboter, yoghurt, platte kaas, een ijsje, chocomousse of rijstpudding, aardbei, peer of appel en enkele dranken. Na het eten kan je fietsen (Maerlandroute). 

  Reserveren doe je hier, tussen 1 mei en 30 september. Bestel ten laatste op donderdag (voor 17:00) voor het weekend of de week erna. 

  Adres en meer info: Weststraat 65b, 8340 Moerkerke (Damme), 50 50 01 79, versteghe-tanghe@skynet.be, www.debeukenhoeve.be 
   
 • Hertenfinesse in Oostende: bij hertenboerderij Hertenfinesse krijg je een mand geserveerd met dagverse broodjes, kaas, hoeveboter, hespenworst, salami van hert en ander beleg, yoghurt, dessert van de dag, seizoensfruit en enkele dranken, waaronder (eventueel) een Oostendse keyte (blond bier). Een luxepicknick is ook mogelijk, maar prijs en inhoud daarvan zijn persoonlijk af te spreken met de boer(in). Hertenfinesse ligt nabij De Groene 62, een fiets- en wandelroute.
   
  Reserveren doe je hier, tussen 1 mei en 6 november. Bestel ten laatste op donderdag (voor 17:00) voor het weekend of de week erna. Picknicken is alleen mogelijk op vrijdag en zaterdag. 

  Adres en meer info: Gistelsesteenweg 597, 8400 Oostende, 059 80 71 55, info@hertenfinesse.be, www.hertenfinesse.be 
   
 • Hof Ter Meulen in De Haan: op hoeveslagerij Hof Ter Meulen krijg je pistolets en/of een rustiek brood in je mand, met mangalica ham of kaas, aardappelsalade met rucola, radijsjes, kaas in blokjes en gekookte ham, een vers stuk fruit, chocomousse of yoghurt, bio-fruitsap of een streekbier. Na het picknicken kan je allerlei sporten beoefenen: fietsen of wandelen (verschillende routes in de omgeving), zwemmen, paardrijden, enzovoort.

  Reserveren doe je hier, tussen 1 mei en 30 september. Bestel ten laatste op donderdag (voor 17:00) voor het weekend of de week erna. Geen picknick mogelijk op maandag, donderdag en zondag. 

  Adres en meer info: Ter Bieststraat 7a, 8421 De Haan, 0496 12 24 64, info@hoftermeulen.com, www.hoftermeulen.com

 

aardbei-confituur-bis.jpg

 

Westhoek

 • De Beauvoordse Walhoeve in Veurne: op kaasboerderij de Beavoordse Walhoeve bestaat je picknick uit dagverse broodjes met beleg, vers fruit, een dessert en een drankje. Nadien kan je met de auto de route Vrij Vaderland verkennen.

  Reserveren doe je hier, tussen 1 mei en 30 september. Bestel ten laatste op donderdag (voor 17:00) voor het weekend of de week erna. Geen picknick mogelijk op zon- en feestdagen. 

  Adres en meer info: Vaartstraat 71, 8630 Veurne, 058 31 16 75, info@beauvoordse-walhoeve.be, www.beauvoordse-walhoeve.be 
   
 • Wijngoed Entre-Deux-Monts in Westouter: op wijndomein Entre-Deux-Monts krijg je als aperitief een artisanale wijnpastei en toastjes geserveerd, gevolgd door belegde broodjes, fruityoghurt en seizoensfruit. Je drinkt er een fruitsap bij of kiest voor een glas huisgemaakte witte of mousserende wijn. Nadien fiets of wandel je de alcohol uit je benen in de West-Vlaamse heuvels (verschillende routes in de omgeving), of houd je het rustig tijdens een welnesskuur of een ritje van de kabelbaan. 

  Reserveren doe je hier, het hele jaar door. Bestel ten laatste op donderdag (voor 17:00) voor het weekend of de week erna. Geen picknick mogelijk op zondag en maandag. 

  Adres en meer info: Rodebergstraat 69a, 8954 Westouter (Heuvelland), 057 40 19 69, info@entre-deux-monts.be, www.entre-deux-monts.be 
   
 • ’t Fazantenhof in Houthulst: op zuivelboerderij ’t Fazantenhof geniet je van een picknick met broodjes en hoeveboter, ham, kaas of paté, yoghurt, platte kaas, pudding of chocomousse, seizoensfruit en enkele dranken. Nadien kan het melkveebedrijf bezocht worden.

  Reserveren doe je hier, tussen 1 mei en 30 september. Bestel ten laatste op donderdag (voor 17:00) voor het weekend of de week erna. 

  Adres en meer info: Groenbosdreef 7, 8650 Houthulst, 051 54 41 52, info@tfazantenhof.be, www.tfazantenhof.be 
   
 • Hoeveslagerij ’t Lindebos in Wijtschate: op hoeveslagerij ’t Lindebos eet je dagverse broodjes met boter, kaas, hoevepaté en gekookte ham, yoghurt en verse aardbeien van de lokale boerderij. Je drinkt er een natuursapje of een glaasje wijn bij. Nadien kan je fietsen of genieten van de rustige omgeving.

  Reserveren doe je hier, tussen 1 mei en 30 september. Bestel ten laatste op donderdag (voor 17:00) voor het weekend of de week erna. 

  Adres en meer info: Hollebekestraat 21, 8953 Wijtschate, 057 20 14 18, info@lindebos.be, www.lindebos.be 
   
 • Wijngoed Monteberg in Dranouter: op wijndomein Monteberg wordt een picknick geserveerd bestaande uit dagverse broodjes, boter, kaas, hoevepaté en gekookte ham, yoghurt, verse aardbeien van de lokale boerderij, natuursap en een glaasje wijn.

  Reserveren doe je hier, tussen 1 mei en 30 september. Bestel ten laatste op donderdag (voor 17:00) voor het weekend of de week erna. Picknicken is niet mogelijk op zon- en feestdagen of tussen 16 juli en 1 augustus (verlof). 

  Adres en meer info: Smijterstraat 4a, 8951 Dranouter (Heuvelland), 0474 25 54 63, info@monteberg.be, www.monteberg.be 
   
 • Rabarberhoeve Het Warandehof in Gijverinkhove: op het groentebedrijf de Rabarberhoeve krijg je een mand gevuld met broodjes en beleg, waaronder rabarberpaté, hoeveboter en hoevekaas, een rabarberdessertje, seizoensfruit, fruitsap en water. Nadien kan je wandelen of fietsen in de omgeving.

  Reserveren doe je hier, tussen 1 mei en 30 september. Bestel ten laatste op donderdag (voor 17:00) voor het weekend of de week erna. 

  Adres en meer info: Elzendammestraat 11, 8691 Gijverinkhove-Alveringem, 058 29 86 26, 0495 32 17 26, rabarber@hetwarandehof.be, www.rabarber.be 
   
 • Wijngoed Zilver Cruys in Boezinge: op wijndomein Zilver Cruys bestaat je mand uit broodjes met beleg (waaronder choco, eieren, confituur, ham of paté), een dessert, lokaal gekweekte appels of peren, appelsap of perensap en een flesje likeur, wijn of schuimwijn indien gewenst. Je eet in de wijngaard op een 17de eeuwse oude vloer of in een overdekte ruimte. Nadien kan je fietsen of wandelen in de omgeving.

  Reserveren doe je hier, het hele jaar door. Bestel ten laatste op donderdag (voor 17:00) voor het weekend. Picknicken op weekdagen is niet mogelijk.  

  Adres en meer info: Diksmuidseweg 530, 8904 Boezinge, 051 54 67 02, info@zilvercruys.be, www.zilvercruys.be 
   
 • ’t Zeugekot in Beveren aan de Yzer: op varkensbedrijf ’t zeugekot krijg je een mand met dagverse broodjes, paté, ham, droge worst, gerookte ham, kaas, hoeveboter, yoghurt, chocomousse en seizoensfruit. Je drinkt er een biertje of wijntje bij (sap of melk voor de kinderen). Nadien kan je fietsen of wandelen in de omgeving. 

  Reserveren doe je hier, tussen 1 mei en 30 september. Bestel ten laatste op donderdag (voor 17:00) voor het weekend of de week erna.  

  Adres en meer info: Sint-Omaarsstraat 4, 8691 Beveren aan de Yzer, 0478 37 64 36, info@zeugekot.be, www.zeugekot.be 
   
 • Zuid-Bellegoed in Ieper: op zuivelboerderij Zuid-Bellegoed geniet je van een picknick met dagverse broodjes, boter, kaas, hoevepaté, gekookte ham, yoghurt, aardbeien of ander seizoensfruit, appelsap, verse melk, verse karnemelk of wijn – en dat tussen de koeien op de wei. Nadien kan je fietsen in de omgeving.

  Reserveren doe je hier, tussen 1 mei en 18 september. Bestel ten laatste op donderdag (voor 17:00) voor het weekend of de week erna. Geen picknick mogelijk op maandag. 

  Adres en meer info: Rijselseweg 85, 8900 Ieper, 057 20 87 57, zuidbellegoed@skynet.be, Facebookpagina 

 

brood-boter-kers-bis.jpg

 

Leiestreek

 • De Bouvriehoeve in Bossuit: op hertenboerderij De Bouvriehoeve bestaat je picknick uit dagverse broodjes, verse hoeveboter, ambachtelijke kaas, paté van hertenvlees, salami van hertenvlees, huisbereide confituur, chocomousse of pudding, verse aardbeien en een drankje. 

  Reserveren doe je hier, tussen 1 mei en 30 september. Bestel ten laatste op woensdag (voor 17:00) voor het weekend of de week erna. Picknicken is alleen mogelijk op maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag (tenzij voor groepen na afspraak).  

  Adres en meer info: Bouvriestraat 11, 8583 Bossuit, 056 45 53 62, 0479 69 16 33, www.debouvrie.com 
   
 • De Freezebeeze in Zwevegem: op fruitbedrijf De Freezebeeze bestaat je picknick uit dagverse broodjes, verse hoeveboter, ambachtelijke kaas, paté van hertenvlees, salami van hertenvlees, huisbereide confituur, chocomousse of pudding, verse aardbeien en een drankje.

  Reserveren doe je hier, tussen 1 mei en 30 september. Bestel ten laatste op woensdag (voor 17:00) voor het weekend of de week erna. Geen picknick mogelijk op vrijdag en op 5 juni, 3 juli, 15 augustus en 21 augustus 2016. 

  Adres en meer info: Sint-Denijsstraat 23, 8550 Zwevegem, 056 75 59 36, 0470 82 12 23, www.defreezebeeze.be 
   
 • De Sterhoekhoeve in Anzegem: op zuivelboerderij De Sterhoekhoeve krijg je een mand gevuld met dagverse broodjes, verse hoeveboter, ambachtelijke kaas, natuurpaté, huisbereide confituur, chocolademousse, yoghurt, verse aardbeien en een drankje. Nadien kan je kiezen uit verschillende fietsroutes in de omgeving.

  Reserveren doe je hier, tussen 1 mei en 30 september. Bestel ten laatste de avond voordien (voor 18:00). Geen picknick mogelijk op dinsdag. 

  Adres en meer info: Landergemstraat 32, 8570 Anzegem, 056 68 73 27, 0479 30 82 97, desterhoekhoeve.weebly.com 
   
 • Den IJsbeer in Meulebeke: op melkveebedrijf Den IJsbeer geniet je van een picknick met belegde broodjes, chocomousse, ijs of tiramisu, verse aardbeien of een appel, vers fruitsap en eigenbereide yoghurtdrink. Tussendoor spelen de kinderen met de go-carts of op de trampoline, en nadien wandel of fiets je in de omgeving (verschillende routes).  

  Reserveren doe je hier, tussen 1 mei en 30 september. Bestel ten laatste op donderdag (voor 18:00) voor het weekend of de week erna. Picknicken is alleen mogelijk op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. 

  Adres en meer info: Vuilputstraat 90, 8760 Meulebeke, 0474 41 82 88, chris.de.vriese@telenet.be, www.denijsbeer.be

 

hoevekazen-bis.jpg

 

 

Wedstrijd: win een hoevepicknick

Veldverkenners mag tijdens de Week van de Korte Keten (27 mei tot 5 juni 2016) een hoevepicknick weggeven. Waag snel je kans!

 

Hoevepicknick is een initiatief van 100% West-Vlaams, het label voor West-Vlaamse hoeve- en streekproducten.


Meer info: www.hoevepicknick.be
 

Gerelateerde artikels