Meest recent
Duik in het archief
-
Over eten anno 2017: liefst zo duurzaam mogelijk
Duurzaam consumeren zit in de lift. Anno 2017 staan we stil bij wat we eten en zoeken we naar labels die ons garanderen dat het voedsel op een dier- of milieuvriendelijke wijze geproduceerd werd, tegen een eerlijke prijs voor de l... -
Over eten anno 2017: voeding op maat
Voeding is iets persoonlijks. Raak een mens aan zijn voedingspatroon, en je raakt hem in zijn ziel. Daarenboven heeft iedereen specifieke voedingsbehoeften. Sporters hebben meer koolhydraten en eiwitten nodig, ouderen minder energ... -
Over eten anno 2017: authentiek en natuurlijk
Er beweegt iets in de voedingsindustrie. Producenten zoeken intensief naar alternatieven voor artificiële bewaarmiddelen, kleur- en smaakstoffen, verdikkingsmiddelen en stabilisatoren. Waarom? Omdat wij consumenten natuurlijke en... -
Over eten anno 2017: gemaksvoeding
Door de combinatie werk en gezin blijft er ’s avonds niet veel tijd over om te koken. Het moet snel gaan, mag niet te veel moeite kosten en… het moet lekker, gezond en betaalbaar zijn. Enter gemaksvoeding of convenience food. Wat... -
7 food trends voor het nieuwe jaar
Nu we het jaar 2015 definitief hebben weggespoeld met schuimwijn op allerlei nieuwjaarsrecepties, wagen we ons aan een voorspelling van de food trends voor 2016. Nu ja, dat doen we niet zelf, Flanders’ FOOD deed het voor ons. Een...