@livewireStyle
header.home link

Eerste Farm Run & Walk: loop of wandel binnen bij de boer

Dit voorjaar wordt voor het eerst de Aveve Farm Run & Walk in Borgloon georganiseerd. De gloednieuwe loop- en wandeltocht passeert langse verschillende landbouwbedrijven waar de deelnemers op een sportieve manier de boerenstiel kan leren kennen én proeven.

11 februari 2022  – Laatste update 11 februari 2022 15:49
Lees meer over:
borgloon-farmrunandwalk-arvesta-groenekring-aveve-1250

In en rond Borgloon, het hart van Haspengouw, kunnen de deelnemers op 24 april 2022 kiezen uit een parcours van 8 of 12 kilometer. “Het wordt een unieke belevenis”, verzekert Bram Van Hecke, voorzitter van medeorganisator Groene Kring, de jongerenorganisatie van de Vlaamse tuin- en landbouwsector. “Onderweg zal je tussen de talloze boomgaarden niet alleen betoverd worden door de mooie bloesems die deze streek typeren, je zal ook van dichtbij kennismaken met verschillende landbouwbedrijven uit de regio en kunnen proeven van verse en lokale producten.” 

Zo passeren lopers en wandelaars langs een zachtfruitbedrijf, een veebedrijf en een wijnboer. “De Farm Run & Walk is de landelijke tegenhanger van de Urban Trail. We laten deelnemers kennismaken met de moderne en dus ook duurzame boerenstiel”, vertelt Greg Broekmans van Golazo sports, die de wandeltocht mee organiseert. “We gaan op zoek naar de bron van wat op ons bord ligt. We staan vaak niet meer stil bij wat de landbouwer allemaal doet. Het wordt een bijzondere ontdekkingstocht waarbij je niet alleen kijkt, loopt of wandelt, maar ook proeft.” 

Hoe mooi onze landbouwbedrijven en het hele platteland is, willen we graag aan iedereen tonen

Maarten Moermans - Groene Kring

4.000 plaatsen 

Bij Groene Kring gooien ze met veel plezier hun deuren open. "Als jonge boeren mogen wij elke dag leven en werken in een schitterende omgeving. Hoe mooi onze landbouwbedrijven en het hele platteland is, willen we graag aan iedereen tonen”, zegt ondervoorzitter Maarten Moermans. 

De inschrijvingen van de allereerste Aveve Farm Run & Walk zijn donderdag geopend via www.avevefarmrunandwalk.be. Er zijn 4000 plaatsen beschikbaar. Het was de bedoeling om de tocht al in 2020 te organiseren, maar die werd toen om de voorspelbare reden geannuleerd. “Uitstel is geen afstel”, aldus Van Hecke. “Dit voorjaar gaan we eindelijk samen de boer op en ruilen we onze botten voor loop- of wandelschoenen. 

Meer info en inschrijvingen op www.avevefarmrunandwalk.be

Bron: Eigen verslaggeving

Beeld: Farm Run & Walk

Gerelateerde artikels