header.home link

Tweede coronagolf bereikt Duitse slachthuizen

8 oktober 2020

In juni hadden verschillende Duitse slachthuizen te maken met coronabesmettingen onder het personeel en ook nu testen weer veel medewerkers van grote slachthuizen Vion en Tönnies in de Duitse deelstaat Nedersaksen positief op corona.

Lees meer over:

In heel Duitsland is het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus fors toegenomen. “Er zijn 4.058 nieuwe gevallen geconstateerd”, meldt het Robert Koch Instituut (RKI) vandaag. “Dat zijn er ruim 1.200 meer dan de 2.828 nieuwe coronabesmettingen die woensdag (7 oktober) waren gemeld.” Het totaal aantal besmettingen in Duitsland komt daarmee op 310.144. De Duitse regering waarschuwde eerder nog dat het land de controle over de pandemie kan verliezen als de cijfers blijven stijgen.

De besmettingen treffen ook de Duitste slachthuizen. De Vion-slachterij in Emstek en de Tönnies-fabriek in Sögel draaien op halve kracht als gevolg van coronabesmettingen onder het personeel. Bij Vion zijn 63 mensen positief getest op corona. “Deze medewerkers zitten in isolatie”, klinkt het. “Tot nu toe zijn 300 mensen in quarantaine geplaatst. Zij hadden contact met de besmette personeelsleden.”

Het staat nog niet vast of inwoners van het district waar de Vion-slachterij zich bevindt, te maken krijgen met beperkingen van het openbare leven. “Het gaat vooralsnog om een piekbesmetting in de snijzaal van de slachterij”, verklaarde Johann Wimberg, hoofd van het getroffen district, tegenover Duitse media.

Ook het Duitse slachthuis Tönnies draait op halve kracht. Daar zijn 81 mensen positief getest op corona. Hoe de varkensprijzen op deze nieuwe besmettingsgolf zullen reageren, is nog koffiedik kijken.

Bron: Food&Agribusiness / Belga

Beeld: Febev

Gerelateerde artikels