@livewireStyle
header.home link

Meest recent

Duik in het archief

  • Hoe gewoontjes worden insecten op ons menu?

    Hoe gewoontjes worden insecten op ons menu?

    Kiezen we binnenkort voor een insectenmenu op restaurant?
    Denk-pistes Lees meer
  • Belgisch grondwitloof voor eeuwig veilig

    Belgisch grondwitloof voor eeuwig veilig

    Waar er ooit in België zo’n 7.000 grondwitlooftelers waren, zijn er dat nu nog amper 120. Ongeveer de helft van hen kweekt eigen rassen, met zaden van eigen witloofbloemen. Gezien de leeftijd van de telers en vaak het ontbreken va...
    Denk-pistes Lees meer
  • Weer volop genieten van het witte goud!

    Weer volop genieten van het witte goud!

    Ook last van gloeiende rode wangen, een warm voorhoofd, koude rillingen …? Gecombineerd met hevig watertanden? Jup, dan heb je het ook zitten: wittegoudkoorts! Een veelvoorkomend fenomeen bij liefhebbers van grondwitloof wanneer h...
    Doe-tips Lees meer
  • Zien: witloof telen anno 1945

    Zien: witloof telen anno 1945

    Van sommige beelden zijn we heel blij dat ze bewaard zijn gebleven. Deze beelden van de witloofteelt anno 1945 horen daar bij. Kijk en luister.
    Doe-tips Lees meer
  • ’t Is weer tijd voor grondwitloof (hoera!)

    ’t Is weer tijd voor grondwitloof (hoera!)

    Alsof we nog niet blij genoeg waren met de start van de herfst (appelseizoen! notenseizoen! paddenstoelen in de tuin-seizoen!), spotten we vandaag deze mooie groente in de winkelrekken: grondwitloof. Jawel, de aftrap van het seizo...
    Doe-tips Lees meer
  • Groente van de maand: witloof

    Groente van de maand: witloof

    Echte kwaliteit, die krijg je enkel in het seizoen. Dat geldt ook voor witloof. Witloof is het hele jaar door verkrijgbaar, maar enkel tussen september en mei zijn de kroppen van topkwaliteit. Zeker als we het hebben over traditio...
    Doe-tips Lees meer
  • Gespot in de winkel: grondwitloof

    Het grondwitloofseizoen is onlangs weer geopend. Dat loopt elk jaar van september tot mei. De grondwitloofteelt is een erg arbeidsintensieve bezigheid, die bovendien veel expertise vraagt en historisch verbonden is aan Brussel (Sc...
    Doe-tips Lees meer