Meest recent
Duik in het archief
-
Hoe gewoontjes worden insecten op ons menu?
Kiezen we binnenkort voor een insectenmenu op restaurant? -
Belgisch grondwitloof voor eeuwig veilig
Waar er ooit in België zo’n 7.000 grondwitlooftelers waren, zijn er dat nu nog amper 120. Ongeveer de helft van hen kweekt eigen rassen, met zaden van eigen witloofbloemen. Gezien de leeftijd van de telers en vaak het ontbreken va... -
Weer volop genieten van het witte goud!
Ook last van gloeiende rode wangen, een warm voorhoofd, koude rillingen …? Gecombineerd met hevig watertanden? Jup, dan heb je het ook zitten: wittegoudkoorts! Een veelvoorkomend fenomeen bij liefhebbers van grondwitloof wanneer h... -
Zien: witloof telen anno 1945
Van sommige beelden zijn we heel blij dat ze bewaard zijn gebleven. Deze beelden van de witloofteelt anno 1945 horen daar bij. Kijk en luister. -
’t Is weer tijd voor grondwitloof (hoera!)
Alsof we nog niet blij genoeg waren met de start van de herfst (appelseizoen! notenseizoen! paddenstoelen in de tuin-seizoen!), spotten we vandaag deze mooie groente in de winkelrekken: grondwitloof. Jawel, de aftrap van het seizo... -
Groente van de maand: witloof
Echte kwaliteit, die krijg je enkel in het seizoen. Dat geldt ook voor witloof. Witloof is het hele jaar door verkrijgbaar, maar enkel tussen september en mei zijn de kroppen van topkwaliteit. Zeker als we het hebben over traditio... -
Gespot in de winkel: grondwitloof
Het grondwitloofseizoen is onlangs weer geopend. Dat loopt elk jaar van september tot mei. De grondwitloofteelt is een erg arbeidsintensieve bezigheid, die bovendien veel expertise vraagt en historisch verbonden is aan Brussel (Sc...