@livewireStyle
header.home link

Meest recent

Duik in het archief

  • Helft van de Belgen eet wekelijks minstens vier keer vlees

    Helft van de Belgen eet wekelijks minstens vier keer vlees

    Vlees blijft een vaste plek op het bord van de Belg behouden want 56 procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de...
    nieuws Lees meer
  • Rikolto vervangt gadgetverkoop door ‘Week Voor Goed Eten’

    Rikolto vervangt gadgetverkoop door ‘Week Voor Goed Eten’

    Rikolto, het vroegere Vredeseilanden, gaat geen gadgets zoals sleutelhangers en balpennen meer verkopen in straten en supermarkten, maar komt in januari met een ‘Week Voor Goed Eten’. “Dit nieuwe actiemodel sluit beter aan bij de...
    nieuws Lees meer
  • Ziekenhuiskost maakt ziek

    Ziekenhuiskost maakt ziek

    De maaltijden in onze ziekenhuizen zijn niet veel soeps en vertalen zich meteen in een slechtere gezondheid. Het VTM-programma ‘Ze zeggen dat’ schetst een vernietigend beeld van de verwaarlozing van voeding in onze gezondheidszorg...
    nieuws Lees meer
  • Wereldvoedseldag 2017: de link tussen honger, klimaat en migratie

    Wereldvoedseldag 2017: de link tussen honger, klimaat en migratie

    Elk jaar op 16 oktober vraagt de Wereldvoedselorganisatie FAO aandacht voor honger in de wereld. Dit jaar focust de organisatie op de gevolgen van de klimaatverandering op voedselzekerheid en de bijbehorende migratie. Want elk jaa...
    Denk-pistes Lees meer
  • November: samen 30 dagen voor voedselwinst

    November: samen 30 dagen voor voedselwinst

    Achttien tot 26 kg per jaar. Zoveel voedsel verspillen we elk gemiddeld per jaar. Een hele boterham (een hele grote boterham), waarvan een belangrijk deel gemakkelijk vermeden kan worden. Een eerste stap daarin is wegen wat we weg...
    Doe-tips Lees meer
  • Ook chef-koks gaan strijd aan met voedselverlies

    Ook chef-koks gaan strijd aan met voedselverlies

    Vorige week ontvingen we een mooi signaal vanuit de horecasector: ook chef-koks en horeca-uitbaters willen hun steentje bijdragen om voedselverlies te beperken. De horeca is verantwoordelijk voor 8 procent van ons jaarlijks verlie...
    Denk-pistes Lees meer
  • Vooruitblikken: is er nog ruimte voor landbouw in Vlaanderen?

    Vooruitblikken: is er nog ruimte voor landbouw in Vlaanderen?

    In ons nieuwste boekje ‘Vooruitblikken met Veldverkenners’ staan we (onder meer) stil bij de veranderende omgeving waarin boeren werken. Onze natuurlijke hulpbronnen staan onder druk, net als de ruimte die we hebben om voedsel te...
    Denk-pistes Lees meer
  • Gespot op het etiket: E-nummers

    Gespot op het etiket: E-nummers

    Word jij ook altijd een beetje bang van onontwarbare ingrediëntenlijsten vol E-nummers? Dat is begrijpelijk, maar helemaal niet nodig. Die E-nummers zien er wat dubieus uit, maar zijn vaak niet meer dan standaard benamingen voor -...
    Denk-pistes Lees meer
  • 10 smakelijke uitstapjes tijdens Week van de Smaak

    10 smakelijke uitstapjes tijdens Week van de Smaak

    Week van de Smaak: dat betekent proeven, proeven, proeven en nog eens proeven. Van zuur, zoet, zout en bitter, maar vooral van duurzaam. Want 'duurzame verbeelding' is dit jaar het thema.
    Doe-tips Lees meer
  • Stop voedselverspilling: harde cijfers, acties en tips

    Stop voedselverspilling: harde cijfers, acties en tips

    Veldverkenners, we moeten ten strijde. Tegen de voedselverspilling. Van bij de productie tot aan de verdeler en de uiteindelijke gebruiker, gaat er immers een immense hoeveelheid kostbaar voedsel verloren. Lelijke groenten worden...
    Doe-tips Lees meer