Meest recent
Duik in het archief
-
Dit zijn de 7 foodtrends voor 2018
Wat zullen we drinken en eten in 2018? En hoe zal onze voeding geproduceerd worden? Veldverkenners zet 7 veelbelovende ontwikkelingen voor je op een rijtje. Of ze allemaal trending zullen worden in dit nieuwe jaar, is nog koffiedi... -
Superfoods: 5 lokale (super)alternatieven
Superfoods zijn hip, maar vaak exotisch en duur. Bovendien zijn producten van onze bodem óók gezond. Zeker als je voldoende gevarieerd en vers eet, ben je eigenlijk best goed bezig. Wij zetten 5 lokale superalternatieven voor de e... -
10 tips om kinderen (en jezelf) meer groenten te doen eten
Gespot op het internet: een filmpje op De Standaard met een tip hoe je kinderen (meer) groenten doet eten. Bekijk het hier. We onthouden: kinderen het gevoel geven dat ze zelf iets te beslissen hebben (keuze tussen twee groente... -
7 food trends voor het nieuwe jaar
Nu we het jaar 2015 definitief hebben weggespoeld met schuimwijn op allerlei nieuwjaarsrecepties, wagen we ons aan een voorspelling van de food trends voor 2016. Nu ja, dat doen we niet zelf, Flanders’ FOOD deed het voor ons. Een... -
Vraag van de maand: waarom is een eidooier soms geel en soms oranje?
De kleur van een eidooier kan variëren van licht geel tot donker oranje. Hoe komt dit? Omdat niet alle kippen hetzelfde te eten krijgen. Een woordje uitleg. -
Wat de vorm van vruchten ons leert (of niet)
Wanneer je de vorm van planten en hun vruchten bestudeert, kan je met wat goede wil gelijkenissen aantreffen met bepaalde onderdelen van het menselijke lichaam. . Een walnoot bijvoorbeeld lijkt erg op onze hersenen. Volgens de sig... -
Op de rooster: bevatte onze voeding vroeger meer voedingsstoffen?
Een paar jaar geleden pakten enkele Nederlandse milieuorganisaties uit met een studie die zou bewijzen dat groenten vandaag minder vitaminen en mineralen bevatten dan 20 jaar geleden. Professoren reageerden dat het onzin was, en d... -
Tip: scan je aankopen op duurzaamheid met gratis app
QuestionMark is een gratis app waarmee je je potentiële aankopen in de supermarkt kan controleren op gezondheid, biodiversiteit, milieu en dierenwelzijn. -
Tip: weet wat je eet
Tijd voor bekentenissen: weet jij (exact) wat je eet? Wij wisten het in ieder geval niet, tot we dit instrument ontdekten: de Belgische merknamendatabank. -
Tip: konijn als gezond alternatief op de barbecue
Bij konijn denken we meteen aan winterse stoofpotten, maar dat is onterecht. Want konijn is ook lekker in lichtere, zomerse gerechten en op de barbecue.