@livewireStyle
header.home link

Actievoerders blokkeren ingang landbouwforum in Brussel

28 maart 2023

Een zestigtal actievoerders van het collectief 'Geen toekomst voor de agro-industrie' blokkeerden de ingang van het Forum voor de Toekomst van de Landbouw (FFA) in Brussel. Ze verwijten de organisatoren aan greenwashing en lobbywerk te doen.

landbouwforum fianbelgium

“Met de actie willen we de hypocrisie aanklagen van de organisatoren, zoals chemiereus Syngenta, de Europese lobby van grootgrondbezitters European Landowners' Organization (ELO) en multinationals zoals PepsiCo, Nestlé en John Deere”, zegt het collectief. Het verwijt hen dat ze met het lobbywerk proberen om Europese milieuregelgeving te vertragen. "Zij blokkeren permanent elke poging om onze voedselsystemen op een duurzame manier te hervormen. Vandaag blokkeren wij hun pogingen om te lobbyen en aan greenwashing te doen", luidt het.

De actievoerders ketenden zich aan het Square-congrescentrum vast aan fietsen en koffers gevuld met beton. Op die manier blokkeerden ze de hoofdingang van het centrum waar het forum doorging. Deelnemers konden via een andere ingang naar binnen gaan. Vorig jaar werd ook actiegevoerd voor het congres door een mix van maatschappelijke organisaties, milieuverenigingen en boerenorganisaties.

Het Forum for the Future of Agriculture houdt jaarlijks een congres en omschrijft zich op de website als een ontmoetingsplaats om te debatteren over duurzame landbouw en milieu-uitdagingen. Dit jaar werden kwamen onder meer vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans, Eurocommissaris voor Milieu Virginijus Sinkevicius en de bekende Britse antropologe, biologe en VN-vredesambassadrice Jane Goodall over de vloer.

Bron: Belga

Gerelateerde artikels