@livewireStyle
header.home link

Vooruitblikken met Veldverkenners

Na zijn geschiedenis (Terug in de tijd met Veldverkenners), belichten we in dit boekje de toekomst van de landbouw. In 2050 telt de wereld volgens de VN 9,6 miljard inwoners. Dat zijn er 30 procent meer dan vandaag. Bovendien wordt verwacht dat de wereldwijde vraag naar voeding in verhouding nog meer zal stijgen. De koopkracht van die extra monden zal immers ook toenemen, en wie meer budget heeft voor voeding zal meer en anders willen eten.

Volgens de Wereldvoedselorganisatie FAO wil dit zeggen dat de vraag naar voeding in plaats van met 30 procent, met maar liefst 50 of zelfs 70 procent zal stijgen (!). En dat terwijl het door de klimaatverandering en het stijgend gebrek aan grond, water en andere hulpbronnen steeds moeilijker wordt om voeding te produceren. Hoe en wat zullen we dus eten in 2050? Aan de hand van 6 factoren die vandaag al aan het veranderen zijn, proberen we een beeld te schetsen. 


Bestel dit boekje

We sturen je graag een pakketje van 10 boekjes (of 20 of 30 of ...) op, helemaal gratis. Laat hieronder je gegevens achter.