@livewireStyle
header.home link

Frans bedrijf Ynsect wil grootste insectenfabriek ter wereld bouwen

Het Franse bedrijf Ynsect heeft 189 miljoen euro bijeengebracht om de grootste insectenfabriek ter wereld te bouwen in de Franse stad Amiens. Ynsect, dat al een soortgelijke, kleinere vestiging heeft, kweekt meelwormen. “Die dienen als eiwitbron voor vee, voer voor huisdieren en kunstmest”, klinkt het.

26 oktober 2020  – Laatste update 26 oktober 2020 14:37
Lees meer over:

De fabriek opent naar verwachting begin 2022 zijn deuren en zal jaarlijks 100.000 ton insectenproducten, zoals meel en olie, produceren. “Het zal naast de grootste insectenfabriek ter wereld, ook de eerste koolstof-negatieve verticale boerderij ter wereld zijn”, kondigt Ynsect aan in een persbericht. De fabriek zorgt voor een tewerkstelling van ongeveer 500 mensen, zal 40 meter hoog worden en telt zo’n 40.000 vierkante meter oppervlakte.

“Ons doel is om een ​​revolutie teweeg te brengen in de voedselketen, te beginnen met de basis, namelijk insecten en bodem”,  reageert Antoine Hubert, medeoprichter en CEO van Ynsect. “Het gaat niet om voeding: het gaat om de vraag hoe we onze gewassen en onze dieren voeden.” Ynsect wil zich ook niet beperken tot louter de productie van insecten. “De klimaatverandering en de groei van de wereldbevolking brengt uitdagingen met zich mee: we moeten meer voedsel produceren met minder land en hulpbronnen zonder de oceanen leeg te vissen, de aarde te ontbossen of de bodem uit te putten. We zijn ervan overtuigd dat Ynsect hier een centrale rol te spelen heeft.”

Het Franse bedrijf opende zijn eerste insectenfabriek vier jaar geleden in Dole, Oost-Frankrijk. “Het is belangrijk om de insectensector verder te ontwikkelen”, besluit CEO Antoine Hubert. “We hebben meer eiwitten, meer voedsel en meer voer nodig om onszelf en landbouwdieren van eten te voorzien.”

Bron: Food&Agribusiness / Eigen verslaggeving

Beeld: Inagro

Gerelateerde artikels