Meest recent
Duik in het archief
-
Helft van de Belgen eet wekelijks minstens vier keer vlees
Vlees blijft een vaste plek op het bord van de Belg behouden want 56 procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de... -
Roquefort wil af van rode E
Roquefort, de Franse koning van de blauwaderschimmelkazen, wil af van zijn Nutri-Score. De vette en zoute kaas krijgt een rode E opgespeld en dat zien ze ook aan terugvallende verkoopcijfers. -
Zo bewaar je voeding het best
Door het coronavirus koken we vaker thuis. Heel wat mensen zitten daarom met vragen over de beste manier om voeding te bewaren of wat allemaal mogelijk is met restjes. Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) lijstte al hun tips op e... -
10 tips voor een gezond lockdowndieet
Om onszelf en ouderen te beschermen tegen het coronavirus raadt de overheid iedereen aan om thuis te blijven. Maar hoe blijf je gezond en gevarieerd eten als je je supermarktbezoekjes tot een minimum beperkt? "Kies nog steeds zove... -
Terug in de (school)tijd: van melkmeisje tot voedingsprofessional
Tot na de Tweede Wereldoorlog bestonden in veel Vlaamse dorpen landbouwhuishoudscholen. Meisjes leerden er, naast alle aspecten van het huishouden, ook zuivelbewerking en gewassen telen. Een overzicht van hoe melkerijscholen tot v... -
Wereldvoedseldag 2017: de link tussen honger, klimaat en migratie
Elk jaar op 16 oktober vraagt de Wereldvoedselorganisatie FAO aandacht voor honger in de wereld. Dit jaar focust de organisatie op de gevolgen van de klimaatverandering op voedselzekerheid en de bijbehorende migratie. Want elk jaa...