@livewireStyle
header.home link

Meest recent

Duik in het archief

  • Helft van de Belgen eet wekelijks minstens vier keer vlees

    Helft van de Belgen eet wekelijks minstens vier keer vlees

    Vlees blijft een vaste plek op het bord van de Belg behouden want 56 procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de...
    nieuws Lees meer
  • Arthur Decroos: Ik zou later graag het bedrijf overnemen, maar ik heb het thuis nog niet verteld.

    Arthur Decroos: Ik zou later graag het bedrijf overnemen, maar ik heb het thuis nog niet verteld.

    Hoe is het om als kind groot te worden op een boerderij? En hoe leuk is dat eigenlijk? We gingen het vragen aan Arthur, die opgroeit tussen de varkens, kippen, schapen, eenden … op De Houtemse Vleeshoeve in Houtem, nabij Veurne.
    Denk-pistes Lees meer
  • Update: zijn insecten nu écht het voedsel van de toekomst?

    Update: zijn insecten nu écht het voedsel van de toekomst?

    Je hebt het de voorbije jaren – ook bij Veldverkenners – waarschijnlijk al eens gehoord of gelezen: het zou kunnen dat er in de toekomst wormpjes, krekels en sprinkhanen op je bord liggen. Maar waar komt dat idee eigenlijk vandaan...
    Denk-pistes Lees meer
  • Dit zijn de 7 foodtrends voor 2018

    Dit zijn de 7 foodtrends voor 2018

    Wat zullen we drinken en eten in 2018? En hoe zal onze voeding geproduceerd worden? Veldverkenners zet 7 veelbelovende ontwikkelingen voor je op een rijtje. Of ze allemaal trending zullen worden in dit nieuwe jaar, is nog koffiedi...
    Denk-pistes Lees meer
  • Bio infoweek: gesprek met een biovarkensboer + wat is biovlees?

    Bio infoweek: gesprek met een biovarkensboer + wat is biovlees?

    Vroeger had je één keer per jaar de BioWeek, nu heb je verschillende infocampagnes met telkens een ander bioproduct in de hoofdrol. Van 3 tot 11 juni 2017 is dat biovlees. Wij spraken biovarkenshouder Raf Francken.
    Doe-tips Lees meer
  • Leestip: Eos Tracé over varkensvlees

    Leestip: Eos Tracé over varkensvlees

    Het vulgariserende wetenschapsmagazine Eos brengt onder de noemer Tracé regelmatig artikels uit waarin het de weg reconstrueert die ons voedsel aflegt voor het op ons bord belandt. Het laatste Tracé gaat over varkensvlees.
    Doe-tips Lees meer
  • Op de rooster: vlees en klimaat

    Op de rooster: vlees en klimaat

    Wie dit jaar meedoet aan Dagen Zonder Vlees (DZV) uit milieuoverwegingen, leest zich best een beetje in de materie in. Gewoon vis of vlees schrappen van het menu en vervangen door vleesvervangers uit de supermarkt, is om diverse r...
    Denk-pistes Lees meer
  • Groenten, vlees of bloemen: wat produceren onze boeren?

    Groenten, vlees of bloemen: wat produceren onze boeren?

    Vlaanderen telde in 2013 exact 24.252 land- en tuinbouwbedrijven. Wat produceerden zij, en om hoeveel ton of liter ging het? We zochten het uit in ons nieuwe boekje (‘Wie zijn onze boeren, en wat produceren ze?’), en vatten het hi...
    Denk-pistes Lees meer
  • Week van het Konijn: tips en recepten (video)

    Week van het Konijn: tips en recepten (video)

    Iedereen verdient een Dag of Week. Zo ook het Konijn. En die week is nu: van 22 tot 28 februari 2016. Mooi in de aanloop naar Pasen. Enkele tips, recepten en vooral video tutorials om je in de keuken op weg te helpen.
    Doe-tips Lees meer
  • Feestdagen: kies eens voor een ander stukje vlees

    Feestdagen: kies eens voor een ander stukje vlees

    Tijdens de feestdagen serveren we graag wat exclusievere stukjes vlees. Wie niet zo houdt van wild of lamsvlees, heeft voldoende keuze in het varkens- en rundvleesassortiment. Een overzicht van enkele bijzondere rassen.
    Doe-tips Lees meer