header.home link

Meest recent

Duik in het archief

  • Uit de oude doos: de kookboeken van Cauderlier

    Lang voor er sprake was van Jeroen Meus, was er Philippe Edouard Cauderlier. Dé kookboekenauteur van het 19de eeuwse België. Tussen 1861 en 1882 schreef hij maar liefst 9 kookboeken, waarmee hij culinair België op zijn grondvesten...
    Denk-pistes Lees meer
  • Boekentip: No waste cooking

    Aardappelschillen in de vuilbak gesmeten? Nooit meer doen! Je kan er lekkere chips van maken. Wortelloof weggesmeten? Zonde, want dat had een lekkere pesto kunnen worden. KVLV heeft (wat ons betreft) een topboek uit: No waste cook...
    Doe-tips Lees meer
  • Tip: grote recepten voor kleine chefs

    Grote recepten voor kleine chefs is een mooi geïllustreerd kookboek voor kinderen (vanaf 8-9 jaar), tieners en hun ouders. De bedenkers gingen op zo'n verrassend creatieve manier aan de slag met onze vertrouwde (seizoen)producten,...
    Doe-tips Lees meer
  • Tip: Lekker Ecologisch!, kookboek en zo veel meer

    Wie graag experimenteert in de keuken en op een bewust manier met voeding bezig is, zal in dit nieuwe kookboek zeker zijn gading vinden. Vegetariër of niet.
    Doe-tips Lees meer
  • Uit de oude doos: weckpotten en Ons Kookboek(je)

    Terwijl wij al weken op voorhand ons hoofd breken over het feestmenu, moesten onze voorouders een kleine eeuw geleden tevreden zijn met wat de achtertuin en de voorraadkast te bieden hadden.
    Denk-pistes Lees meer
  • Tip: gratis kookboek bij aankoop van pladijs in september

    In september krijgt u bij aankoop van pladijs een gratis receptenboek.
    Doe-tips Lees meer