header.home link

Meest recent

Duik in het archief

 • De kost van een kip in de tuin

  Steeds meer Vlamingen houden kippen. De beestjes vragen weinig onderhoud, verwerken het keukenafval en belonen zorgzame eigenaars bijna dagelijks met verse eitjes. Maar wat kost dat, pluimvee in de tuin? Tijd om de rekening te mak...
  weetje Lees meer
 • Vogelgriep in Europa: wat met de kippen in je tuin?

  Professionele pluimveehouders in ons land houden collectief de adem in. Voorlopig zijn er nog geen besmettingen met de zogenaamde vogelgriep of vogelpest aangetroffen, maar in onze buurlanden wel. Hoe zit dat juist? En lopen ook d...
  Doe-tips Lees meer
 • Wat is dit?: de Chicken Trolley

  Het lijkt wel een grap, of een attribuut uit een soort sci-fi cultfilm. Maar het wordt echt gebruikt door een kippenhouder, en wel in ons eigen kleine landje. Wat is het? En waarvoor dient het?
  Denk-pistes Lees meer
 • Leuk weetje: een kip loopt zoals een dinosaurus zonder staart

  Twee wetenschappers uit Chili en Chicago onderzochten het loopgedrag van kippen. Wat bleek? Kuikens die een 'dinosaurusstaart' werden aangebonden, liepen net zo als hun uitgestorven voorouders.
  Doe-tips Lees meer
 • De code van een ei gekraakt

  Als je eitjes koopt in Vlaanderen, staat daar altijd een stempelcode op. Daarmee kan je de eieren traceren tot de boerderij en in sommige gevallen zelfs tot de stal waarin ze uitgebroeid werden. Lees hier hoe je de code kraakt.
  Denk-pistes Lees meer