@livewireStyle
header.home link

Meest recent

Duik in het archief

 • Ontbijt op de boerderij voor Vaderdag

  Vaderdag komt er snel weer aan (voor de vergeetachtige kindjes en mama’s: het is op 9 juni), en dan kunnen we weer op heel wat West- en Oost-Vlaamse boerderijen rekenen om de papa’s te verrassen met een ‘beestig vaderdagontbijt’....
  Doe-tips Lees meer
 • Tip: Vanuit je zetel op boerderijbezoek

  Waaw! Dat is het perfecte woord om de interactieve virtuele rondleiding te beschrijven op Hof Ten Bosch in Huldenberg, dat in 2014 de eerste Bayer ForwardFarm te wereld werd. Van achter je pc of vanuit je zetel met je tablet kun j...
  Doe-tips Lees meer
 • Gespot op het veld: hippe groenten

  Gespot op het veld: hippe groenten

  Veldverkenners werd begin november door de organisatoren van Agro Expo Vlaanderen, een tweejaarlijkse vakbeurs voor land- en tuinbouw in Roeselare (27-29 januari 20118), uitgenodigd op een persdag over trendy groenten. Op het prog...
  Denk-pistes Lees meer
 • Dag van de Landbouw 2017: waar naartoe?

  Dag van de Landbouw 2017: waar naartoe?

  Zondag 17 september 2017 is het alweer Dag van de Landbouw. Al voor de 35ste keer. De formule is zo’n succes dat er nog lang geen sleet op zit. Dit jaar nemen 44 landbouwers deel, zij openen zondag de deuren van hun boerderij.
  Doe-tips Lees meer
 • Week van de Korte Keten 2017: nieuwigheden en tips

  Week van de Korte Keten 2017: nieuwigheden en tips

  Van 25 mei tot en met 5 juni 2017 viert West-Vlaanderen zijn rijk assortiment aan hoeve- en streekproducten met tal van activiteiten: hoevepicknicks, fietsroutes, boerderijbezoeken, enzovoort.
  Doe-tips Lees meer
 • Cadeau voor Moederdag: zoete zondag op de boerderij

  Cadeau voor Moederdag: zoete zondag op de boerderij

  Nog geen idee wat je moeke cadeau zal doen op 14 mei 2017? Trakteer haar op een dagje uit naar de boerderij. Vier Oost-Vlaamse boerderijen organiseren een speciale zoete zondag voor alle mama’s met hun kroost.
  Doe-tips Lees meer
 • Tip voor leerkrachten: Ga op Plattelandsklassen

  Tip voor leerkrachten: Ga op Plattelandsklassen

  Een leuk alternatief voor bos- of sneeuwklassen is plattelandsklassen. Je logeert met de klas op de boerderij tussen de koeien (of toch bijna). Een betere kennismaking met de boerenstiel is er niet.
  Doe-tips Lees meer
 • Tip: organiseer je feest op een boerderij

  Tip: organiseer je feest op een boerderij

  Iedereen die iets te vieren heeft, is op zoek naar een unieke locatie – en een boerderij is dat zeker. Een opkomend fenomeen in de land- en tuinbouw is dan ook het aanbieden van de nodige faciliteiten voor allerlei feesten.
  Doe-tips Lees meer
 • Tip: met de kinderen naar een echte kinderboerderij

  Tip: met de kinderen naar een echte kinderboerderij

  Een boerderij is per definitie een kindvriendelijke plek. Er valt altijd iets te beleven. Maar sommige boerderijen zijn er nog meer dan andere op voorzien om kinderen te ontvangen. Kiezen is verliezen, maar hier toch enkele adress...
  Doe-tips Lees meer
 • Tip: waar kan je op boerderijkamp tijdens de vakantie?

  Tip: waar kan je op boerderijkamp tijdens de vakantie?

  Weet je niet altijd wat je met je kroost aan moet tijdens de schoolvakanties? Net als op sportkamp kunnen ze op boerderijkamp: een meerdaagse beleving op een echte boerderij, al dan niet met overnachting.
  Doe-tips Lees meer