Meest recent
Duik in het archief
-
In de kijker: aardappelen
Jaarlijks wordt in ons land 5 miljoen ton aardappelen uit de grond gehaald, en toch eten we er met z'n allen steeds minder van. Waar is het misgelopen voor de aardappel, en hoe kan hij opnieuw zieltjes winnen? Lees hieronder alles... -
Wat je nog niet wist over onze gouden trots: de friet
Als een Belg een huis koopt, ligt het liefst binnen een straal van 2 kilometer van een crèche en nog belangrijker: op wandelafstand van een goede frituur. Maar hoe goed ken jij onze nationale trots eigenlijk? -
Tip: pattati incognito
Ciao! Vandaag gaan we de Italiaanse toer op. Met pasta? Neen, met aardappelen! Vastkokend of bloemig, onze Vlaamse aardappelen infiltreren moeiteloos in de casa di mama, zij het dan wel onherkenbaar vermomd. Wij stellen u voor aan... -
Uit de oude doos: allemaal samen aardappelen oogsten
Oktober 1938, Zele. Alle jongeren worden opgetrommeld om aardappelen te oogsten. De aardappeloogst veroorzaakte altijd zo’n groot verzuim op de schoolbanken, dat maar ineens beslist werd een week herfstvakantie in te voeren.