@livewireStyle
header.home link

Ssst. Hier groeien jobs. Welke bedrijven bloeien dankzij onze landbouw?

Het hart van de voedselketen. In dit boekje trekken we niet op verkenning bij de Vlaamse land- en tuinbouwer zelf. Voor één keer focussen we op de andere schakels in de agrovoedingseconomie die rondom de Vlaamse boer ontstond. Welke bedrijven leveren de boer zijn tractor of zaden? Hoeveel jobs creëren diepvriesfabrieken en slachthuizen? Wat is het economisch belang van de vele verwerkende bedrijven die rechtstreeks aan onze landbouw gelinkt zijn?

Het streven naar meer toegevoegde waarde en innovatie zorgt ervoor dat onze landbouw steeds nauwer met industriële actoren samenwerkt. Met dit boekje willen we het inzicht in de agrovoedingsketen verbeteren. Wie elke schakel kent, begrijpt beter de impact van ketenbrede inspanningen om de milieuprestaties, het dierenwelzijn, de kwaliteit en de rentabiliteit te verbeteren. En toegegeven, we zijn ook echt fier op de vele topbedrijven die dankzij onze land- en tuinbouwers groeien en bloeien!


Bestel dit boekje

We sturen je graag een pakketje van 10 boekjes (of 20 of 30 of ...) op, helemaal gratis. Laat hieronder je gegevens achter.