@livewireStyle
header.home link

Jong geleerd. Hoe leer je kinderen kennismaken met landbouw & voeding?

Kinderen die verbaasd opkijken dat tomaten aan een plant groeien, of schrikken dat eieren uit de poep van kippen komen, juffen die denken dat koeien op elkaar gestapeld staan in de stal … het zijn slechts enkele voorbeelden uit dit boekje die je enkele decennia geleden niet voor mogelijk hield. Tussen de burger enerzijds en de boer (en meer algemeen de herkomst van onze voeding) anderzijds gaapt een kloof die de laatste jaren helaas almaar groter geworden is. Nochtans leven we in een land waarin de boer bij wijze van spreken nog steeds onze buurman is én in een tijd waarin we met slechts enkele muisklikken alles kunnen opzoeken wat we willen weten.

In dit boekje reiken we daarom een aantal tips aan voor hoe je kinderen die basis rond land- en tuinbouw en de herkomst van voeding kunt meegeven. De tips hebben we afgewisseld met enkele leuke en hopelijk inspirerende gesprekken die illustreren waarom dit zo belangrijk is.


Bestel dit boekje

We sturen je graag een pakketje van 10 boekjes (of 20 of 30 of ...) op, helemaal gratis. Laat hieronder je gegevens achter.