@livewireStyle
header.home link

Winterdip? Duik de keuken in!

5 leuke recepten om je winterdip te overwinnen.
16 december 2019  – Laatste update 4 april 2020 16:23

Het is soms moeilijk om geïnspireerd te blijven in de keuken tijdens de herfst en winter. Het assortiment groenten is wat beperkter (hoewel, lees dit artikel maar), en vooral: we hebben ’s avonds minder energie om er creatief mee aan de slag te gaan. Toch is het net tijdens deze donkere maanden goed om voldoende gevarieerd te eten. Beperk je niet tot wortels en prei, maar haal ook witloof en schorseneren in huis. En durf gerust groenten en fruit te combineren. Met andere woorden: houd het voor jezelf interessant ;). Wij selecteerden 5 recepten om je op weg te helpen. 

 

1. Stoofpotje van rundvlees met pastinaak, pompoen en rammenas

Grote stukken groenten zijn top in dit gerecht! Te klein gesneden groenten koken anders tot moes (en grote stukken betekent minder snijwerk, handig). Bovendien zorgen grove stukken groenten voor een heldere jus in dit stoofpotje van rundvlees. Tip: Je kan ook andere wintergroenten zoals rapen, bietjes of aardpeer gebruiken. Het recept vind je op lekkervanbijons.be

Overtuigd? Ga deze overheerlijke vergeten wintergroenten eens halen bij je lokale boer. Verkooppunten vind je hier.

 

2. Savooipakketjes met puree, bospaddenstoelen en abdijkaas

Tijdens de feestdagen grijpen we vaak naar klassieke aardappelgarnituren. Van een gekookte aardappel tot een kroket, we bakken frietjes of dennenappels…Wie op zoek is om z’n geliefde aardappel heel origineel en smaakvol te presenteren, krijgt inspiratie van tv-kok Jeroen Meus. En omdat het ook in de keuken cadeautjestijd mag zijn, verpak je de al dat lekkers in een heerlijke savooikoolbladeren. Het recept vind je via dagelijksekost.be.

 

3. Witlooftaart met appel-perenstroop

Op zoek naar een verrassende manier om witloof te bereiden? Deze witlooftaart combineert hartig en zoet! Je hebt er alleen bladerdeeg, witloof, appel- of perenstroop, schimmelkaas, rozemarijn, peper en een taartvorm voor nodig. Het recept vind je op www.biomijnnatuur.be.  

 

4. Spruitjes met chorizo en rijst

Het hoeft niet altijd de Vlaamse keuken te zijn. In dit gerecht combineer je heerlijke Belgische spruiten met Spaanse invloeden. Smaak gegarandeerd! Het recept vind je op libelle-lekker.be.

 

5. Quiche met schorseneren en spruiten

Schorseneren saai? Think again. In plaats van de groente klassiek te combineren met witte saus, kan je ze verwerken in een quiche met spruiten, ricotta en spek. Gewoon alles bij elkaar smijten en de oven in. Klaar is meteen kees ;). Behalve schorseneren, spruiten, ricotta en spek heb je bladerdeeg, eieren, peper, zout, paprikapoeder en eventueel een beetje peterselie nodig. Het recept vind je op www.biomijnnatuur.be.

Gerelateerde artikels