header.home link

Weekendtip: tractors met lichtjes kijken

17 december 2015
Dit weekend kan je zowel in Geel als in Zoersel naar een kerstrun met tractors. Dat is een avondstoet van tractors versierd met kerstverlichting. In Geel is dat intussen een stevige traditie geworden, maar in Zoersel is het de eerste keer dat zo’n kerstrun plaatsvindt. Enkele sfeerbeelden.
Lees meer over:
Beelden: Tractor kerstrun Geel

 

Dit weekend kan je zowel in Geel als in Zoersel naar een kerstrun met tractors. Dat is een avondstoet van tractors versierd met kerstverlichting. In Geel is dat intussen een stevige traditie geworden, maar in Zoersel is het de eerste keer dat zo’n kerstrun plaatsvindt. Enkele sfeerbeelden van vorige edities in Geel - want deze beelden zeggen veel meer dan onze woorden :):

 

kerstrun-geel-2-tris.png

kerstrun-geel-3-tris.png

kerstrun-geel-4-tris.png

 

Waar en wanneer?

 

  • De versierde tractors in Geel vertrekken zaterdag 19 december 2015 om 19:00 aan de feestzaal in Geel Elsum voor een twee uur durende optocht. Nadien kan je aan diezelfde feestzaal nog nagenieten bij een kom warme soep en de tractors van dichtbij bewonderen. Het event is al aan zijn achtste editie toe en trekt volgens de organisatoren duizenden toeschouwers. Dat is goed nieuws, want de opbrengst is voorbehouden voor een lokaal goed doel. 
Het volledige parcours van de optocht kan je hier raadplegen.
Adres: feestzaal Geel Eslum, Dokter Peetersstraat 90, 2440 Geel
Meer info: www.tractorkerstrun.be
 
  • In Zoersel vertrekken de tractors zondag 20 december 2015 om 17:00 aan de kerststal op Einhoven. Ook deze optocht duurt twee uur en zal dus eindigen aan dezelfde kerststal om 19:00. Nadien kan net als in Geel nagepraat worden, maar dan bij spek en eieren.

Meer info: www.landelijkegildezoersel.be/Kerstrun

 

Nog eentje om het af te leren :).

 

kerstrun-geel5-tris.png

 

Veel plezier!

 

Gerelateerde artikels