header.home link

Wandelen en fietsen in het krekengebied

8 mei 2013
Het polderlandschap van het Meetjesland wordt gekenmerkt door kleine en grote waterplassen, kreken genaamd. Vele jaren geleden werden zij uitgespoeld tijdens overstromingen van de zee, nu vormen zij een prachtig fiets- en wandeldecor.

Het polderlandschap in het Noorden van het Meetjesland wordt gekenmerkt door kleine en grote waterplassen, kreken genaamd. Vele jaren geleden werden zij uitgespoeld tijdens overstromingen van de zee, nu vormen zij een prachtig fiets- en wandeldecor. 

Kies voor de thematische fietstocht ‘De kreken spreken’ en combineer het natuurschoon van de kreken met de charme van enkele polderdorpjes, of stel zelf een wandeling samen in het wandelnetwerk ‘Meetjeslandse Kreken’.

  • Fietsroute 'De kreken spreken': Bestaat in kinder- en in volwassenversie, van 20 tot 35 km. Je kan de route extra leuk maken door onderweg geluidsfragmenten te beluisteren op een mp3-speler. De fragmenten zijn te downloaden op www.toerismemeetjesland.be.

Prijs: 2 euro

Bestel: De fietstocht is te koop via www.tov.be

  • Wandelnetwerk 'Meetjeslandse kreken': Bij de wandelkaart hoort een gratis inspiratieboekje, dat de 10 mooiste plekjes van het krekengebied verzamelt.

Prijs: 6 euro

Bestel: De kaart en het inspiratieboek zijn te bestellen via www.tov.be

 

Elders in ‘De Vlaanders’

  • Oude Leieroute: De vallei die de Oude Leie door West- en Oost-Vlaanderen trekt, is eveneens de moeite waard. De route (10,8 km) leidt je langs vlasschuren en –roterijen, over een drietrapssluis en langs het kasteel van Ooigem.

Prijs: 2 euro

Bestel: Te koop via www.tov.be

 

Vlasveld_Olsene_detail-tris.jpg

 
Beeld: Toerisme Oost-Vlaanderen. Vlasveld.
Beeld intro: Toerisme Oost-Vlaanderen. Meetjeslandse kreek.

 

  • Vlastocht: Nog aan de Leie kan je kiezen voor een fietstocht (40 km) in het teken van de vlasnijverheid, die de economische ontwikkeling van Vlaanderen in de 19de eeuw een serieuze boost gaf. De tocht maakt deel uit van het fietsnetwerk Leiestreek. 

Prijs: 3 euro

Bestel: Eveneens via www.tov.be

 

oude-leie_detail-tris.jpg

 
Beeld: Toerisme Oost-Vlaanderen. De Leie.

 

Meer info: www.toerismemeetjesland.be, www.toerisme-leiestreek.be

Gerelateerde artikels