header.home link

Tip: met de kinderen naar een echte kinderboerderij

12 april 2017
Een boerderij is per definitie een kindvriendelijke plek. Er valt altijd iets te beleven. Maar sommige boerderijen zijn er nog meer dan andere op voorzien om kinderen te ontvangen. Kiezen is verliezen, maar hier toch enkele adressen die we warm aanbevelen.
Beelden: Philip Vanoutrive

 

Een boerderij is per definitie een kindvriendelijke plek. Er valt altijd iets te beleven. Maar sommige boerderijen zijn er nog meer dan andere op voorzien om kinderen te ontvangen. Ze hebben bijvoorbeeld speciale doe-paden, een knuffelweide met kleine boerderijdieren of kijkgaten op ooghoogte van kinderen in de stallen. Kiezen is verliezen, maar hier toch enkele actieve kinderboerderijen die we warm aanbevelen:

 

Limburg
Antwerpen
Vlaams-Brabant
Oost-Vlaanderen
West-Vlaanderen

 

Limburgse kinderboerderijen

 

koe-bord-bis_philip-vanoutrive.jpg

 

Antwerpse kinderboerderijen

 

pony-bis_philip-vanoutrive.jpg

 

Vlaams-Brabantse kinderboerderijen

 

schuifaf-stro-bis_philip-vanoutrive.jpg

 

Oost-Vlaamse kinderboerderijen

 

kijkboerderij-de-pierlapont-bis_philip-vanoutrive.jpg

 

West-Vlaamse kinderboerderijen

 

huifkar-bis_philip-vanoutrive.jpg

 

Tip: verjaardagsfeestje op de boerderij

Wat fel aan populariteit wint, zijn kinderfeesten op de boerderij. Het is dan ook een geslaagd recept voor een leuke dag: een groep bevriende kinderen, een echte boerderij om te ravotten, kalfjes om te voederen, schapen om te knuffelen, en lekkers om van te snoepen,…

Het aantal boerderijen dat op deze trend inspeelt, groeit voortdurend. Toch proberen wij de lijst met aanbieders up to date te houden. Je vindt hem hier

 

Ken jij nog een boerderij die volgens jou éxtra kindvriendelijk is? Geef ons een seintje via info@veldverkenners.be en wij voegen het adres toe. 

Gerelateerde artikels