header.home link

Valentijntip: logeren op de boerderij

7 februari 2014
Bloemen en chocolaatjes voor Valentijn zijn leuk. Maar een romantisch weekendje met z'n tweetjes op het platteland is leuker!
Lees meer over:
Beeld: MorganDDL - istockphoto.com

 

Bloemen en chocolaatjes voor Valentijn zijn leuk. Maar een romantisch weekendje met z'n tweetjes (of met de kinderen) op het platteland is leuker! Boek eens een kamer op de boerderij - origineel, leerrijk en authentiek. Ongeveer zoals de perfecte vakantie hoort te zijn, toch?

 

Vakantiewoning of bed & breakfast?

Er is veel keuze in het aanbod boerderijlogies: je hebt vakantiewoningen waar je met de hele familie terechtkan en bed & breakfasts die zich meer lenen tot een weekendje weg met je geliefde of het (kleine) gezin. 

In een vakantiewoning zit je fysiek meestal wat verder van het boerderijwerk weg, terwijl je er in een bed & breakfast met je neus bovenop zit. Kies dus voor die formule die het beste bij je past, en vraag bij reservatie aan de logiesuitbater zeker in hoeverre de gasten bij het boerderijwerk betrokken worden. Je hebt immers logiesuitbaters die je actief uitnodigen om mee te helpen op de boerderij en graag een woordje uitleg geven bij wat ze doen, en anderen die een meer afwachtende houding aannemen en je liever wat met rust laten. Kijk ook zeker welke arrangementen de logiesuitbater aanbiedt. Sommigen bieden belevingsarrangementen aan, waarbij je mee op de tractor mag, fruit mag plukken of kalfjes mag voederen - héél leuk voor de kinderen! Ten slotte heb je logiesuitbaters die 's morgens en zelfs 's avonds een maaltijd of buffet voorzien met verse hoeve- en streekproducten (meestal in bed & breakfasts), en anderen die een keukentje voorzien zodat je zelf voor je eten kan zorgen (meestal in vakantiewoningen). Voor elk is er dus wat wils!

 

Waar vind je die boerderijlogies? 

Vroeger was er een organisatie Logeren op het Platteland, die zich specifiek specialiseerde in verblijven op de boerderij en op het platteland. Vandaag is het aanbod opgenomen in de nieuwe organisatie Logeren in Vlaanderen Vakantieland. Op hun website kan je zoeken naar logies met het thema 'boerderijbeleving'. Hecht je bovendien veel belang aan het milieu? Dan kan je extra filteren op milieuvriendelijkheid (label 'De Groene Sleutel'). Ben je eerder een fietsliefhebber? Dan kan je filteren op fietsvriendelijkheid.

 

Liever een cheque als cadeau?

Laat je de logieskeuze liever aan je partner? Dat kan ook, door een Vlaanderen Vakantiecheque cadeau te geven. Je kan kiezen tussen cheques van 35, 50, 100 en 250 euro, die allemaal 18 maanden geldig zijn. Om ze wat extra feestelijk te maken, kan je zelfs kiezen voor een cadeauverpakking. 

Gerelateerde artikels