header.home link

Trappen in het spoor van de Flandriens

8 mei 2013
De Ronde van Vlaanderen bestaat dit jaar een eeuw. Om dat te vieren werd een nieuwe fietsroute uitgestippeld. Drie fietslussen van 78, 103 en 114 kilometer, inclusief de belangrijkste kasseistroken en hellingen, bezorgen je als geoefend fietser de ultieme Flandrienervaring.

De Ronde van Vlaanderen bestaat dit jaar een eeuw. Om dat te vieren werd een nieuwe fietsroute uitgestippeld. Drie fietslussen van 78, 103 en 114 kilometer, inclusief de belangrijkste kasseistroken en hellingen, bezorgen je als geoefend fietser de ultieme Flandrienervaring. Op de hellingen van de Kruisberg, de Koppenberg en de Muur en op de kasseien van de Paddestraat wordt je tijd bovendien automatisch geregistreerd en desgewenst online gepubliceerd. Succes!

Bestel: De routes zijn te verkrijgen via www.beleefjeeigenronde.be

 

Liever wat minder? Opteer dan voor één van de vijf nieuwe Ronde-thematochten, speciaal ontwikkeld voor de meer recreatieve fietser. De routes maken deel uit van het Oost-Vlaamse fietsnetwerk, combineren natuur met enkele bezienswaardigheden en worden aangeboden met pocketbrochures en handige klapkaarten.

Bestel: De brochures en klapkaarten zijn te verkrijgen via www.tov.be

 

ogsr4737-tris.jpg

 
Beeld: Toerisme Oost-Vlaanderen, David Stockman
Beeld intro: Toerisme Oost-Vlaanderen, David Stockman

 

Nog leuk in de Vlaamse Ardennen

 

  • Proef de Vlaamse Ardennen: Vier routes voor fietsers en wandelaars die graag nagenieten bij een natje en een droogje. Verken de golvende zwalmstreek (57 of 47 km) met zijn waterbronnen, de bruin bier-traditie in Oudenaarde (27 km), de zoete geneugten van Brakel en Sint-Martens-Lierde (34 of 28 km) en de picknickplekjes in het Muziekbos (12 of 6 km).

Prijs: gratis

Download of bestel: Routes, brochure en meer informatie via www.toerismevlaamseardennen.be

 

BIERKAART043-tris.jpg

 
Beeld: Toerisme Oost-Vlaanderen, David Stockman

 

  • Ezeltochten: Helemaal niet in vorm? Ontdek het prachtige landschap van de Vlaamse Ardennen dan vanop een ezel. Ook toeren met een scooter en een Volkswagen Geit is mogelijk.

Prijs: Een ezeltje kost 15 euro, een scooter 50 tot 105 euro en een Geit 140 tot 200 euro

Reserveren: Ezeltochten via Geitenboerderij Giteane, Arthur Edevaertstraat 5, 9688 Schorisse (Maarkedal), 055 45 67 53, info@giteane.be, www.giteane.be / Scooters via Toerisme Ronse, 055 23 28 16, toerisme@ronse.be, www.ontdekronse.be / Volkswagen Geitjes via 2CV & CO, Pladutse 3, 9700 Melden, 055 60 44 25, 0474 82 89 26, info@2cv-co.bewww.2cv-co.be

 

ZWALM06-tris.jpg
 
Beeld: Toerisme Oost-Vlaanderen

 

Meer info: www.beleefjeeigenronde.be, www.toerismevlaamseardennen.be, www.toerismeoostvlaanderen.be

Gerelateerde artikels