@livewireStyle
header.home link

Tip: waar naartoe voor een verjaardagsfeest op de boerderij?

29 april 2016
Heel wat land- en tuinbouwers doen vandaag aan verbreding om een centje bij te verdienen. Een verbredingsactiviteit die nog in zijn kinderschoenen staat, maar wel hard aan het opkomen is, zijn verjaardagsfeesten op de boerderij. Een overzicht van boerderijen waar je hiervoor terecht kan, per provincie.
Beeld: Aila Images - stocksy.com

 

Heel wat land- en tuinbouwers doen vandaag aan verbreding om een centje bij te verdienen. Ze verwerken een deel van hun melk tot ijs, bouwen een oude stal om in een B&B, geven rondleidingen aan groepen en klassen, doen aan milieuzorg, enzovoort. Een verbredingsactiviteit die nog in zijn kinderschoenen staat, maar wel hard aan het opkomen is, zijn verjaardagsfeesten op de boerderij. Meestal betreft het feestjes voor kinderen met een paar volwassen begeleiders. Een overzicht van boerderijen waar je hiervoor terecht kan, per provincie:

 

Limburg

Antwerpen

Vlaams-Brabant

Oost-Vlaanderen

West-Vlaanderen

 

Limburg

Akkermanshof (FarmFun)

Het Akkermanshof is een modern melkveebedrijf dat zich sterk toelegt op toerisme en recreatie: je kan er terecht voor verjaardagsfeestjes, teambuildingactiviteiten, rondleidingen, een weekendje logeren en vrijgezellenfeesten. Die tak van de boerderij heeft zelfs een eigen naam en website gekregen: FarmFun. Jarige kinderen en hun vrienden mogen er in de hooiberg spelen, korte boerderijfilms kijken, koeien melken en voederen, dieren knuffelen, met de huifkar rijden, enzovoort.

Adres: Jennenstraat 28, 3950 Bocholt

Meer info: 089 47 39 74, 0478 76 45 21, info@farmfun.be, www.farmfun.be

 

Blueberry Fields

Wie in de zomer verjaart, kan dat vieren op Blueberry Fields. Het bedrijf is gespecialiseerd in de teelt van – je raadt het – blauwe bessen. Bij een feest op de boerderij horen dus ook lekkernijen op basis van – je raadt het – blauwe bessen. De plantage grenst bovendien aan het Limburgse natuurgebied De Vallei van de Zwart Beek, wat een wandeling rond de boerderij en door de velden extra boeiend maakt: je vindt er niet alleen bessenstruiken maar ook bruggen, beekjes, bijen, pauwen, hanen, eenden, bomen, enzovoort.

Adres: Schomstraat 145, 3582 Koersel (Beringen)

Meer info: 011 42 52 75, info@blueberryfields.be, www.blueberryfields.be

 

Broekxhof

Het Broekxhof is een gemengd bedrijf met melkvee en varkens, dat veel ervaring heeft met het rondleiden en entertainen van groepen en jonge kinderen. Behalve koeien en varkens worden er konijnen, paarden, kippen, geiten en pony’s verzorgd. Er is een knuffelweide waar dieren geaaid kunnen worden en in de zomer kan er buiten worden gepicknickt. Tijdens een verjaardagsfeest kan je er wandelen en knuffelen met konijnen, geiten voederen, pony’s borstelen, kalfjes aaien en gewoon ravotten op en rond de boerderij.

Adres: Mgr. Broekxstraat 6, 3990 Peer

Meer info: 011 79 27 47, broekxhof@skynet.be, martijn.broekx@biotechnicum.be, www.broekxhof.be

 

Hoeve De Waterkant

Hoeve De Waterkant is gespecialiseerd in het kweken van Belgisch witblauwe vleesrunderen en verkoopt het vlees in de eigen hoeveslagerij. Jarige kinderen en hun vrienden mogen er zelf de handen uit de mouwen steken: de koeien, ganzen, kippen en konijnen moeten gevoederd worden en de stallen uitgemest (voor de grotere kinderen). Als beloning voor dat hard werken krijgen ze zelfgeperst appelsap, zelfgebakken cake en een medaille.

Adres: Vroentestraat 1, 3540 Herk-de-stad

Meer info: 013 44 10 51, hoevedewaterkant@telenet.be, www.dewaterkant.be

 

farm-fun-bis.jpg

Beeld: FarmFun

 

 

Antwerpen

’t Struisvogelnest

’t Struisvogelnest is een actieve struisvogelkwekerij en daarnaast ook een kinderboerderij die educatieve (kook)workshops aanbiedt. Er zijn paarden, koeien, varkens, walibi’s, alpaca’s, struisvogels, kippen, eenden, konijnen, schapen en geiten, een moestuin en een serre. Wie wil kan op zijn feest pannenkoeken van struisvogeleieren proeven (laat ons weten hoe het smaakt ;)).

Adres: Zuut 18, 2500 Lier

Meer info: 0497 11 37 30, tstruisvogelnest@hotmail.be, www.tstruisvogelnest.be

 

Ponyhoeve

De Ponyhoeve is een actieve melkveehouderij met behalve koeien en kalfjes ook veel paarden, pony’s en enkele reuzekonijnen. Tijdens een verjaardagsfeestje mogen alle kinderen op de pony’s rijden en worden massa’s pannenkoeken gegeten.

Adres: Steenweg op Baarle Hertog 123, 2300 Turnhout

Meer info: 014 65 58 90, 0473 23 01 45, info@ponyhoeveturnhout.be, www.ponyhoeveturnhout.be

 

Schapenhof

Het Schapenhof is een schapenbedrijf met sterk uitgebouwde educatieve poot: teambuilding, boerengolf, rondleidingen en... verjaardagsfeestjes. Schaap en spel staan daarbij altijd centraal. Met de Sheep Express wordt de jarige met zijn/haar vriendjes door de weide vol schapen geleid. Ze mogen de dieren eten geven en spelen verschillende spelletjes (fotozoektocht, mollenspel, boerengolf, stroparcours). In de zomer staan de weidespelen op de voorgrond, in de winter de geboorte van de lammetjes. 

Adres: Langstraat 12, 2310 Rijkevorsel

Meer info: 0495 34 04 88, info@schapenhof.be, www.schapenhof.be, Facebookpagina

 

Stapkenshoeve 'loei dolle pret'

De Stapkenshoeve is een modern melkveebedrijf met tal van recreatieve en educatieve activiteiten. Een verjaardagsfeest is er altijd loei dol en actief. Je kiest tussen twee thema's: Boerke of boerinneke en Boerkesgolf. Bij het eerste thema word je op speelse wijze opgeleid tot boer/boerin (je verzorgt de dieren, melkt een koe, haalt om-het-snelst de oogst van het veld, enzovoort), bij het tweede speel je weidegolf (vanaf 6 jaar). Afsluiten gebeurt altijd aan een mooi versierde boerentafel, met een cadeautje voor de jarige. Het uiteindelijke programma wordt aangepast aan de leeftijd van de kinderen. 

Adres: Heikant 86a, B 2270 Herenthout

Meer info: 0473 46 41 28, info@loeidollepret.be, www.loeidollepret.be, Facebookpagina

 

Hoeve Megusta

Op Hoeve Megusta krijgt de jarige met zijn/haar vriendjes een rondleiding door de groentetuin, kruidentuin en stallen. Ze leren hoe de dieren verzorgd worden en hoe ze het liefst geknuffeld worden. Daarbij moet natuurlijk meteen geoefend worden ;). Nadien mogen de kinderen vrij spelen op de boerderij (er zijn gocarts, een step, stelten, balspelen,...) en de dieren verder verzorgen. Eventueel kan een extra activiteit gepland worden: ponyrijden, tractor rijden, kadootjesjact, de hele voormiddag meehelpen op de boerderij, avondwandeling en kampvuur. Alles is bespreekbaar.

Adres: Wetschot 58, 2340 Vlimmeren

Meer info: 0495 10 50 85, 0496 25 55 00, hoevemegusta@telenet.be, www.hoevemegusta.be, Facebookpagina

 

De Leukste

De Leukste is een boerderij met paarden- en hondenpension waar kinderen onder meer op ponykamp kunnen. Een verjaardagsfeest bij De Leukste staat dan ook volledig in het teken van pony's en paarden.

Adres: Westmallebaan 30, 2960 Brecht

Meer info: 03 385 53 39, info@deleukste.be, www.deleukste.be

 

Het Ollemanshoekje

Op Het Ollemanshoekje krijgen kinderen een rondleiding langs de vele dieren (schapen, geiten, minivarkens, konijnen, pluimvee, minipaarden, ezels,...) en spelen ze vrij op het erf en in de stro-speelschuur. Tussendoor krijgen ze meermaals de kans om de dieren te helpen voederen. 

Adres: Westerlosesteenweg 82a, 2230 Herselt

Meer info: 0474 37 37 45, 0474 40 22 97, hetollemanshoekje@gmail.com, www.hetollemanshoekje.be

 

Sint-Jozefhoeve

Melkveebedrijf Sint-Jozefhoeve in Balen is gekend omwille van zijn leuke teambuildingactiviteiten, maar ook verjaardagsfeestjes voor kinderen zijn er mogelijk. Vraag ernaar!

Adres: Belgenlaan 20, 2490 Balen

Meer info: 011 39 33 81, 0494 70 67 13, info@sintjozefhoeve.be, www.sintjozefhoeve.be


De Bruynhoeve

Paardenpension (met buiten- en binnenpiste) dat ook ponyfeestjes organiseert. 

Adres: Abdijlaan 34, 2960 Brecht

Meer info0478 59 33 68http://debruynhoeve.weebly.com

 

Trezemieke

Trezemieke is een dynamisch vleesveebedrijf met een hoevewinkel in het groene Retie. Naast begeleide bezoeken en vergadermogelijkheden biedt Trezemieke ook verjaardagsfeestjes aan. Er is keuze tussen een boerderijfeestje (met spelen en ravotten in het stro en hooi, kennismaken met en voederen van de dieren, rijden met de gocarts en traptractors, boerderijspelletjes …) en een ponyfeestje. Met telkens begeleiding, cake of een hotdog, en een drankje

Adres: Goorstraat 35, 2470 Retie

Meer info: 0479 68 45 59, info@trezemieke.be, www.trezemieke.be


 

Vlaams-Brabant

‘t Silsomhof

’t Silsomhof is een rundveehouderij aan de rand van een bos (het Silsombos), waar regelmatig verjaardagsfeesten georganiseerd worden (ver op voorhand reserveren is de boodschap!). Jarige kinderen en hun vrienden kunnen er allerlei spelletjes spelen op en rond de boerderij, dieren knuffelen op de speelweide (kippen, konijnen, geiten) en de koeien voederen.

Adres: Olmenhoekstraat 49, 3071 Erps-Kwerps

Meer info: 0472 60 03 37, silsomhof@gmail.com, silsomhof.blogspot.com

 

’t Stappeshof

’t Stappeshof is een gemengd bedrijf met rundvee, braadkippen en akkerbouw. Daarnaast ontvangen ze regelmatig groepen en bieden ze verjaardagsfeestjes aan.

Adres: Weyenberg 27, 1785 Merchtem

Meer info: 052 35 16 30, 0485 16 78 55 (Riet), 0476 53 67 35 (Hendrik), hendrik.vanderstappen1@telenet.be, Facebookpagina

 

Deboeshoeve

De Deboeshoeve is een akkerbouwbedrijf en zorgboerderij met paarden, ezels, kippen, konijnen, ganzen, varkens en geiten. Mensen met een beperking of integratieprobleem kunnen er terecht voor een fijne en nuttige dagbesteding, waarbij ze in contact staan met de natuur en de dieren. Verder is de Deboeshoeve een leuke plek om je verjaardag te vieren. Je maakt er kennis met de dieren en leert ze verzorgen, maakt een tocht met de huifkar en een wandeling door de velden (met uitleg over de gewassen).

Adres: Bosveldstraat 61, 3300 Hakendover

Meer info: 0476 35 85 14, deboeshoeve@gmail.com, www.deboeshoeve.be

 

De Potaerdehoeve

De Potaerdehoeve is een modern melkveebedrijf met een kleine 100 koeien, twee melkrobots en een nieuwe, luchtige en lichte stal. Er worden al jaren kindvriendelijke rondleidingen gegeven, waarbij onder meer de kalfjes en de melkrobot worden bezocht, typische dierenmanieren worden onderzocht en verse melk of chocomelk wordt geproefd.

Adres: Strijdlandstraat 5, 1785 Brussegem

Meer info: 0475 84 17 81, info@potaerdehoeve.be, kathleen.laureys@skynet.be, Facebookpagina

 

't Goteringenhof

Op 't Goteringenhof leer je alles over koetjes en kalfjes, mag je zelf zuiveldesserts maken en door de (maïs)velden lopen. Op de boerderij leven Witblauwe dubbeldoelkoeien, een ras dat vroeger veel gehouden werd in Vlaanderen maar nu met uitsterven bedreigd is.

Adres: Goteringenstraat 17, 1755 Kester

Meer info: 054 56 65 33, 0479 84 16 96, decoster_dirk@skynet.be, goteringenhof.weebly.comFacebookpagina

 

BioBees

BioBees is een biologisch groente- en fruitbedrijf met zelfpluk van aardbeien. Er wordt veel buiten gespeeld, eventueel gezaaid in een minituintje en gesmuld van pannenkoeken of ijstaart. Een ritje op de tractor kan natuurlijk ook niet ontbreken. 

Adres: Kruisstraat 2B, 1740 Ternat

Meer info: 0497 61 33 76, info@biobees.be, www.biobees.be, Facebookpagina

 

Rozemarijnhoeve

De Rozemarijnhoeve is een gemengd bedrijf met vleesvee, akkerbouw en een hoeveslagerij. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden voor een kinderfeestje!

Adres: Heideken 3, 3210 Lubbeek

Meer info: 016 43 55 03, 0496 52 53 98, lien.verhulpen@rozemarijnhoeve.be, Facebookpagina

 

Ezelboerderij De Hoef

Op De Hoef kan je terecht voor een verjaardagsfeest voor kinderen vanaf 8 jaar. Ze worden ontvangen in een authentieke woonwagen en ontmoeten, knuffelen en borstelen de ezels. Afsluiten doen ze met een lekkere hap.

Adres: Amerstraat 39, 3272 Scherpenheuvel-Zichem (Messelbroek)

Meer info: 013 30 58 06, 0476 93 78 11, info@dehoef.com, www.dehoef.com, Facebookpagina   

 

Ezelstal Demerhof

Kinderen met een hart voor dieren kunnen op de kleinschalige Ezelstal in Aarschot terecht. Samen verzorgen ze de dieren en spelen ze leuke spelletjes. Een feestelijke ezeltaart mag natuurlijk niet ontbreken. Bonus: met de centjes die de vzw verdient vangt het verwaarloosde en thuisloze ezels op.

Adres: Steenweg op St Joris Winge 29-31, 3200 Aarschot

Meer info: 0495 26 76 55, www.ezelstaldemerhof.be

 

De Quina Hoeve

Als een echte boer of boerin zoek je schatten, rijd je tractor en verzorg je de dieren. Op de Quina Hoeve in Sint-Joris-Winge wordt alles uit de kast gehaald om de jarige een topfeest te bezorgen. Op de boerderij leven varkens, konijnen, kippen, geite en mini-paarden.

Adres: Kiezegemstraat 15, 3390 Sint-Joris-Winge

Meer info: 0478 39 86 52, info@dequinahoeve.be, www.dequinahoeve.be

 

silsomhof-verjaardagsfeest-bis.jpg

Beeld: 't Silsomhof

 

 

Oost-Vlaanderen

Hoeve ’t Alkeveld

’t Alkeveld is een modern melkvee- en akkerbouwbedrijf met melkrobot, melkverwerking en ijssalon. De uitbaters hebben bewust een sterk opendeurbeleid (elke zondag tijdens het seizoen kan je er vrij de stallen bezoeken) en ontvangen al jaren groepen en klassen. Er is een speelweide, levensgroot ganzenbordspel, pannenkoeken-estafettespel, enzovoort. In het basis feestpakket zit bovendien een pannenkoekensmulpartij inbegrepen.

Adres: Steenbekestraat 6, 9620 Zottegem

Meer info: 09 360 16 70, hoevetalkeveld@telenet.be, www.hoevetalkeveld.be

 

Ons Dagelijks Groen

Ons Dagelijks Groen is een tuinbouwbedrijf gespecialiseerd in de teelt en verwerking van prei (in kaas, confituur, pralines, brood,…), met een belangrijke neventak educatie. Er worden (kook)workshops aangeboden, bedrijfsrondleidingen gegeven, teambuildingactiviteiten en verjaardagsfeestjes georganiseerd. Tijdens zo’n feestje kan je met de geit gaan wandelen, knutselen met groenten, een tweekamp spelen, smoothies maken, enzovoort. Je kiest zelf welk arrangement het beste bij je past.

Adres: Kammenkouterstraat 80, 9310 Meldert

Meer info: 053 70 64 73, 0499 18 99 25, info@odgroen.be, www.odgroen.be

 

Den Ighemkouter

Boerderij Den Ighemkouter is een modern gemengd landbouwbedrijf met melkvee, vleesvee en akkerbouw. Sinds ruim 2 jaar organiseren moeder en dochter educatieve verjaardagsfeestjes. Het recept? Een kruiwagenrace, skateboardballenspel, de kalfjes voederen, op een echte koe zitten, een huifkarritje, melkrace tegen de tijd, behendigheidsparcours, enzovoort. Dochter Mieke heeft jarenlange ervaring in de jeugdbeweging en weet dus perfect hoe ze een spel moet organiseren dat boeiend is voor alle leeftijden. 

Adres: Heirweg 3, 9506 Idegem (Geraardsbergen)

Meer info: 0474 40 69 32, mieke1206@hotmail.com, Facebookpagina

 

Goed ten Broecke

Goed ten Broecke is een fruitbedrijf met hoevewinkel en fruitautomaat. Sinds kort organiseren ze ook verjaardagsfeestjes voor kinderen. Het programma ziet er zo uit: de kinderen starten met een zoektocht door de boomgaard, zodat ze spelenderwijs leren hoe het fruit gekweekt wordt. Vervolgens eten ze fruitbrochettes en drinken ze fruitsap, versieren ze cupcakes en maken ze zelf een mandje om die cupcakes mee naar huis te nemen. Daarna krijgen ze een treinrit door de boomgaard en mogen ze vrij op het erf spelen. Er zijn geitjes om te knuffelen en een zandbak en stroschuur om in te ravotten. Opmerking: geen feestjes mogelijk tijdens de wintermaanden.

Adres: Meerskant 4, 9800 Deinze

Meer info: 09 386 14 29, info@fruitbedrijfcocquyt.bewww.fruitbedrijfcocquyt.be

 

Hof Ter Zickele

Hof Ter Zickele is een boerderij waar kinderen zich bijzonder thuis voelen, zeker jonge kinderen en kleuters. Er zijn koeien, geiten, konijnen en cavia's die verzorgd en geknuffeld moeten worden en leuke spelletjes om te spelen (snelle taarten spel, rol een ei, koeienvlekkendans,...). Bij slecht weer is er de hooiberg met glijbanen in de speelschuur. Aan het einde van het feest krijgen alle kinderen een diploma 'superhelper op de boerderij'. Oudere kinderen (vanaf 9 jaar) kunnen kiezen voor een avontuurlijker feest, waarbij er in ploegen tegen elkaar wordt gestreden. 

Adres: Beenstraat 41, 9810 Nazareth

Meer info: 09 386 18 21, 0473 18 25 44, luc.els.moyaert@skynet.be, www.hofterzickele.be

 

Hof Ter Motte

Hof Ter Motte is een legkippenbedrijf met ervaring in het ontvangen en rondleiding van groepen kinderen. Grote groepen vormen dan ook geen probleem (aanbevolen minimum 15 kinderen). Het programma wordt op voorhand besproken en aangepast aan de wensen van de jarige. Er zijn allerhande spelletjes met dieren, pannenkoeken, cupcakes, knuffelsessies en een huifkartocht. 

Adres: Oude Kerkstraat 14, 9850 Nevele

Meer info: 09 371 55 5, 0477 63 22 52, www.hoftermotte.be

 

Diggie

Diggie is een bijzondere kinderboerderij in de Vlaamse Ardennen. Je kan er op boerderijkamp, op schooluitstap, op plattelandsklassen, enzovoort. Maar je kan er ook je verjaardag vieren. Neem zeker een kijkje op de website.

Adres: Diggieweg 14, 9660 Brakel

Meer info: 055 42 21 56, info@diggie.be, www.diggie.be

 

hoeve-talkeveld-bis.jpg

Beeld: Hoeve 't Alkeveld

 

 

West-Vlaanderen

’t Fazantenhof

’t Fazantenhof is een actief melkvee- en akkerbouwbedrijf met jaren ervaring in het organiseren van verjaardagsfeestjes. Er is een grote speelweide met behendigheidsparcours, speeltuin en zandbak, een buitenterras, een kinderboerderij en een hoevewinkel met verse zuivelgerechten (hoeve-ijs, pannenkoeken, pudding, plattekaas, enzovoort).

Adres: Groenebosdreef 7, 8650 Houthulst

Meer info: 051 54 41 52, info@tfazantenhof.be, www.tfazantenhof.be

 

De Pierlapont

De Pierlapont is een melkvee- en akkerbouwbedrijf dat in de ruime omgeving van Brugge bekend staat om zijn maïsdoolhof en kinderactiviteiten. Jarigen kunnen er voor hun feest kiezen uit verschillende thema’s (piratenavontuur, ridders en prinsessen, cowboys- en indianen, Galliërs en heksenavontuur), telkens met een begeleide activiteit naar keuze (binnen of buiten), een pannenkoekentaart, ponyrit, strospelletjes en huifkartocht inbegrepen.

Adres: Zeedijkweg 23, 8210 Loppem

Meer info: 050 84 17 83, 0478 76 59 65, els@pierlapont.be, www.pierlapont.be

 

De Biezenhoeve 

Onthaalboerderij Biezenhoeve organiseert al enkele jaren rondleidingen voor groepen en klassen, en sinds kort ook verjaardagsfeestjes. Het is een modern melkveebedrijf, dus er zijn kalfjes. En go-carts, naar verluidt. Need we say more? :)

Adres: Stoppelweg 1, 8978 Watou

Meer info: 057 48 69 63, 0476 61 06 57, Facebookpagina

 

Ezelpad

Op ezelboerderij Ezelpad in de Westhoek krijgt een kleine groep kinderen (6 tot 8) de hele namiddag de tijd om te knuffelen met ezels. Ze maken kennis met de drie Musketiers,  de onafscheidelijke Mozart & Mandragore, het schuchter Carolientje en de eigenwijze Occitane, en voeren leuke opdrachten met hen uit. Natuurlijk wordt er ook geborsteld en gereden.    

Adres: Woestenseweg 26bis, 8970 Poperinge

Meer info: 0496 10 45 23, ezelpad@gmail.com, www.ezelpad.be, Facebookpagina

 

De Grote Linde

De Grote Linde is een actief melkveebedrijf met hoevelogies, boerderijkampen, teambuilding en verjaardagsfeestjes. Jarige kinderen mogen er met hun vrienden allerlei klusjes doen: de kalfjes borstelen, koken met verse melk en als het kan zelfs op wandel gaan met de kalfjes in de stal. Nadien wordt al het zelfbereide lekkers (milkshake, vlekkenpudding, pannenkoeken) opgegeten en wordt er vrij gespeeld. 

AdresBeernemsestraat 27, 8020 Oostkamp

Meer info0478 64 53 31, 0474 77 55 10info@degrotelinde.be, www.degrotelinde.be

 

Zorg- en bezoekboerderij De Zegge

De Zegge is een melkveebedrijf met een uitgebreid zorg- en belevingsprogramma. Kinderen van 4 tot 12 jaar kunnen er terecht voor een fantastisch feest. Het motto luidt: "weer of geen weer, wij spelen buiten. De boer moet ook zijn velden bewerken en elke dag opnieuw de koeien voederen, melken… of het nu warm is of koud!"

Adres: Sleestraat 1, 8600 Oudekapelle (Diksmuide)

Meer info: 0474 40 76 58, jorikavandenbulcke@hotmail.com, www.zorgboerderijdezegge.be

 

Ontbreekt er een boerderij? Organiseer je zelf ook verjaardagsfeestjes maar sta je niet in de lijst? Geef ons een seintje via info@veldverkenners.be.

Meer informatie over verbredingsactiviteiten op de boerderij vind je in ons boekje 'Wie zijn ons boeren, en wat produceren ze?'.
 

Gerelateerde artikels