@livewireStyle
header.home link

Tip: Schrijvers op Stal

Dit mag je niet missen. Zeven zomeravonden strijken bekende auteurs en welbespraakte gasten neer op zeven boerenerven voor een boeiend gesprek over landbouw en het platteland, en de invloed daarvan op hun werk.
20 juli 2017  – Laatste update 4 april 2020 16:23
Lees meer over:

Wat een leuk initiatief! De Antwerpse plattelandsorganisatie RURANT organiseert net als vorige zomer samen met provinciaal cultuurhuis de Warande en Landelijke Gilden een literair evenement in een wel erg bijzonder kader. Zeven zomeravonden strijken bekende auteurs en welbespraakte gasten neer op zeven boerenerven voor een boeiend gesprek over landbouw en het platteland, en de invloed daarvan op hun werk.

Alle auteurs en hun gasten hebben er immers op een of andere manier een band mee: Herman Brusselmans is de zoon van een veehandelaar, Het Smelt van Lize Spit speelt zich grotendeels af op een Kempense boerderij, journalist Pascal Verbeken schetst het landbouwleven in Wallonië, Bart Van Loo neemt ons mee naar het Franse platteland, enzovoort.

De eerste editie van Schrijvers op Stal vorig jaar was een onverhoopt succes. Daarom wordt het dit jaar overgedaan, in zeven andere gemeenten. “Ik durf zeggen dat de oogst nog straffer is dan vorig jaar”, vertelt een enthousiaste Warande-directeur Staf Pelckmans.

Wij geloven hem, werp maar eens een blik op het programma:

 • Dinsdag 1 augustus: Herman Brusselmans opent de reeks samen met journalist Karl van den Broeck op hoeveslagerij Meelhovenseheide aan de Meelhovenlaan 6 in Malle.
   
 • Donderdag 3 augustus: Hoeve Megusta aan Wetschot 58 in Vlimmeren (Beerse) ontvangt 2 schrijvende antropologen, Marita de Sterck en Koen Peeters.
   
 • Dinsdag 8 augustus: auteur Erik Vlaminck en Vanessa Vanhove van Radio 2 komen naar het Schapenhof aan de Langstraat in Rijkevorsel.
   
 • Donderdag 10 augustus: Chris De Stoop en Walloniëkenner Pascal Verbeken wippen de grens over naar het melkveebedrijf van de familie Bruurs aan de Hoogstratensebaan 48 in Baarle-Nassau (Nederland).
   
 • Donderdag 17 augustus: Walter van den Broeck en muzikant Kris De Smet van De Nieuwe Snaar likken een huisbereid ijsje bij Den Achtersten Dries aan Einhoven 23 in Zoersel.
   
 • Dinsdag 22 augustus: in de ultramoderne tomatenkwekerij Den Berk aan Berkelaar 10 in Merksplas zijn Gouden Uil-winnaar Marc Reugebrink en schrijver/cabaretier Bart Van Loo te gast.
   
 • Donderdag 24 augustus: Lize Spit en VTM-journalist Patrick Van Gompel sluiten de reeks af met verse aardbeien op de het bedrijf van Steve Schrijvers aan Vooraard 14a in Minderhout (Hoogstraten).

 

Alle voorstellingen zijn gratis en starten om 19:30. Het einde is voorzien rond 21:00.

Meer info: www.warande.be

Gerelateerde artikels