header.home link

Tip: Moeder- en Vaderdag op de boerderij

25 april 2016
Zoals intussen de gewoonte is in Oost- en West-Vlaanderen, bieden een aantal boerderijen een ontbijtarrangement aan op Vaderdag. Denk daarbij aan verse hoeveproducten zoals echte boter, melk en plattekaas, nog warme eitjes, zelfgemaakte confituur en zelf gekweekt fruit. Heerlijk! Bovendien eet je al dat lekkers in een wel erg bijzonder kader: in de stal, op de binnenkoer, in de serre of in de boerderijtuin. Authentieker kan haast niet :).
Lees meer over:
Beeld: Provincie Oost-Vlaanderen

 

Zoals intussen de gewoonte is in Oost- en West-Vlaanderen, bieden een aantal boerderijen een ontbijtarrangement aan op Vaderdag. Denk daarbij aan verse hoeveproducten zoals echte boter, melk en plattekaas, nog warme eitjes, zelfgemaakte confituur en zelf gekweekt fruit. Heerlijk! Bovendien eet je al dat lekkers in een wel erg bijzonder kader: in de stal, op de binnenkoer, in de serre of in de boerderijtuin. Authentieker kan haast niet :). Daarenboven is een boerderij een heel kindvriendelijke plek. Neem dus gerust je koters mee. Ze hoeven niet stil te zitten aan tafel en kunnen nadien al hun energie kwijt in de stal en op het veld. Er wordt trouwens meestal wat animatie voorzien, een speelweide aangelegd of een kindvriendelijke rondleiding georganiseerd.

 

Dit jaar nemen 19 boerderijen en 2 serres deel. Een overzicht daarvan vind je hier

Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt! Inschrijven moet gebeuren voor 31 mei (Oost-Vlaanderen) of 5 juni (West-Vlaanderen).

Prijzen zijn afhankelijk van de boerderij die je kiest, net als het menu.

Meer info: www.oost-Vlaanderen.be, www.onthaalopdeboerderij.be

 

Hieronder enkele sfeerbeelden van vorige edities.

vaderdagonbijt-2016-serre-bis.jpg

vaderdagontbijt-2016-buffet-bis.jpg

vaderdagontbijt-stal-koe-bis.jpg

Beeld: Provincie Oost-Vlaanderen

 

 

Nieuw! Moederdag op de boerderij

Naast Vaderdag wordt nu ook Moederdag stevig gevierd op het Oost-Vlaamse platteland. Voor het eerst organiseren 6 boerderijen een ‘zoete zondag’ speciaal voor alle moeders. Op het programma: proeven van allerlei hoevelekkers, een rondleiding op de boerderij en heel wat animatie. 

 

Wees er snel bij, want ook voor dit event is het aantal plaatsen beperkt. Inschrijven moet trouwens gebeuren voor 30 april.

Prijzen zijn afhankelijk van de gekozen boerderij, net als de specifieke activiteiten en het buffet. Alle deelnemende bedrijven vind je hier.  

Meer info: www.oost-vlaanderen.be

 

zoete-zondag-moederdag-ovl-bis.jpg

Gerelateerde artikels