header.home link

Tip: mijnfruitboom.be

9 maart 2015
Je eigen boom planten op een fruitteeltbedrijf en daar later op het jaar zelf de vruchten van plukken, zonder te moeten snoeien, sproeien enzovoort? Dat kan, in St.-Eloois-Vijve (Waregem). Je kan er een plekje in de boomgaard huren voor 25 euro per jaar + 5 euro (eenmalig) inschrijvingsgeld.
Lees meer over:
Beeld: Fruit Lambrecht-Baart

 

Je eigen boom planten op een fruitteeltbedrijf en daar later op het jaar zelf de vruchten van plukken, zonder te moeten snoeien, sproeien enzovoort? Dat kan, dankzij een leuk initiatief van fruittelers Els Lambrecht en Arne Baart uit St.-Eloois-Vijve (Waregem). Zij bieden een plekje aan in hun boomgaard, voor 25 euro huur per jaar + 5 euro inschrijvingsgeld (eenmalig).

Dit krijg je ervoor terug:

  • Op 6 en 11 april 2015 mag je zelf je boom komen planten, die je bovendien zelf een naam mag geven op een mooi naambordje. Tijdens de plantdagen wordt er veel animatie voorzien: nestkastjes bouwen, insectenhotel bouwen, theatervoorstelling Kip van Troje, enzovoort.
     
  • Je mag kiezen tussen vier fruitsoorten: Golden (zoete, groene appel), Jonagold (zoete, sappige appel), Elstar (lichtzure appel) of Conference (peer).
     
  • Je wordt uitgenodigd voor een activiteit op de boerderij, zoals een bloesempicknick, herfstwandeling of plukdemonstratie.
     
  • Tijdens de oogstperiode in september/oktober ten slotte mag je zelf het fruit van je boom komen plukken (hopen dat er al fruit aanhangt!). Bovendien krijg je een doos vers geperst appelsap cadeau.

 

pret-mijnfruitboom.png

Beeld: Fruit Lambrecht-Baart

 

Aan het einde van het jaar krijg je een mail met de vraag of je de adoptie van je boom wil verlengen met opnieuw een jaar (25 euro). Je kan een boom bestellen voor eigen gebruik, of een boom cadeau geven via een mooie cadeaubon.

Inschrijven voor de plantdag van 2015 kan nog tot eind maart 2015.

 

Meer info: www.mijnfruitboom.be, Facebookpagina, info@fruitlambrecht.be, 056 60 11 19

Adres: Fruit Lambrecht-Baart, Leiegoeddreef 9, 8793 St.-Eloois-Vijve (Waregem)

Gerelateerde artikels