header.home link

Tip: lente- en tuincampagne Radio 2

16 maart 2015
Naar goede gewoonte geven Radio 2, groenvanbijons.be en de tuincentra met de start van de lente (eindelijk!) de aftrap van een nieuw tuinseizoen. En hoe!
Lees meer over:

Naar goede gewoonte geven Radio 2, groenvanbijons.be en de tuincentra met de start van de lente (eindelijk!) de aftrap van een nieuw tuinseizoen. En hoe:

  • Van 20 tot en met 23 maart 2015 krijg je in allerlei tuincentra bij aankoop van je eerste nieuwe balkon- en terrasplanten, vaste planten, hagen en bomen (doet er niet toe wat) een gratis lenteplantje.
  • Bovendien krijg je op Radio 2 van 19 maart tot 14 mei 2015 elke donderdag (rond 10:00-10:30) moestuinspecialist Wim Lybaert (van Vier) te horen, met telkens een concrete to do lijst voor de tuin.
  • En ten slotte kan je via groenvanbijons.be van 23 maart tot en met 20 april 2015 elke week een tuinfeest winnen ter waarde van 1.250 euro (!).
 

Al dat tuingedoe niets voor jou? Zonde, want werken en leven in het groen is goed voor de gezondheid. Volgens onderzoek van VITO in opdracht van het Agentschap voor Natuur en Bos (2012) heb je minder kans op hartziektes, nek- en rugklachten, infecties van de bovenste luchtwegen, astma, infectieziekten van het maagdarmkanaal, urineweginfecties en diabetes, als je veel in aanraking komt met of zicht hebt op groen. Bovendien sust het je geweten en verlicht het je zorgen, zodat je minder ontvankelijk bent voor angsten en depressie.  

Dus, tuinieren en wandelen maar ;).

Gerelateerde artikels