header.home link

Tip: Lekker Ecologisch!, kookboek en zo veel meer

21 februari 2014
Wie graag experimenteert in de keuken en op een bewust manier met voeding bezig is, zal in dit nieuwe kookboek zeker zijn gading vinden. Vegetariër of niet.
Lees meer over:

Velt, de Vereniging voor ecologisch leven en tuinieren, heeft een nieuw kookboek uit. Twintig jaar en 3 drukken na de lancering van haar Handboek Ecologische Voeding, vond de organisatie de tijd rijp voor een grondige opfrissing. Het resultaat is 352 pagina’s Lekker Ecologisch!, "voor verantwoord eetplezier". Al wie graag experimenteert in de keuken en op een bewuste manier bezig is met voeding, zal hier zeker zijn gading in vinden. Vegetariër of niet.

 

Kookboek, en zo veel meer

Het boek bevat niet alleen 500 recepten, handig opgedeeld in 17 eetmomenten of basisproducten (17 hoofdstukken dus, van ontbijt en lunch over peulvruchten, vlees en vis tot sauzen en desserten), maar ook wetenschappelijk gestaafde voedingsleer (inclusief gewone en vegetarische voedingsdriehoek), tips om op een eenvoudige manier ecologischer te gaan leven, en argumenten om voor ecologische voeding van bij ons te kiezen (bv minder voedselkilometers). Nog in het boek: een seizoenskalender groente en fruit, een tabel met plantaardige oliën die je koud versus warm kan serveren en bewaartips tegen voedselverspilling. Kortom: het is een kookboek, maar tegelijkertijd zo veel meer dan dat.

Klik hier om een aantal pagina's uit het boek te bekijken.

 

lekker-eco-tris.jpg

 

Win

Omdat we bij Veldverkenners in een goede bui zijn (we voelen de lente kriebelen), geven we een exemplaar van het boek weg. Snel zijn, want de wedstrijd loopt af op 7 maart. Veel succes! 

 

Meer info: www.velt.be

Gerelateerde artikels