header.home link

Tip: hou het simpel op Moederdag

8 mei 2014
Zullen we je eens een geheimpje vertellen? Om je moeder te verrassen op Moederdag hoef je echt niet diep in je portefeuille te tasten, en zeker geen wekenlange voorbereidingen te treffen. Want mama’s zijn al met ‘de kleinste dingen’ content ;): een lief woordje, een bezoekje of zelfs maar gewoon ‘eraan gedacht hebben’ volstaat. Wil je dit jaar toch graag iets extra doen? Hou het dan bij de basics.
Lees meer over:
Beeld: Floor

 

Zullen we je eens een geheimpje vertellen? Om je moeder te verrassen op Moederdag hoef je echt niet diep in je portefeuille te tasten, en zeker geen wekenlange voorbereidingen te treffen. Want mama’s zijn al met ‘de kleinste dingen’ content ;): een lief woordje, een bezoekje of zelfs maar gewoon ‘eraan gedacht hebben’ volstaat. Wil je dit jaar toch graag iets extra doen? Hou het dan bij de basics:

 

Hoeve- en streekproducten

Een vaak terugkerend onderwerp hier op Veldverkenners - we weten het - maar we zijn nu eenmaal fan van lokaal en ambachtelijk bereide voedingswaren. Waar je ze koopt, lees je in het artikel ‘Tip: waar naartoe voor streek- en hoeveproducten?’.

 

Een bloemetje

Ja, het is een cliché, maar het werkt élke keer. Met een bos bloemen kan je echt ieder moederhart beroeren. Toch als je de bloemen speciaal voor jouw mama hebt uitgekozen. Welke moet je dan kiezen? Dat lees je op de nieuwe blog van Floor. Via de Moederdag-app op de bijbehorende Facebookpagina kan je je moeder bovendien een virtueel boeket met ‘dankjewel’-kaartje opsturen. De origineelste inzendingen maken kans op een ‘echt’ boeket, dus haal die poëet in jouw maar boven.

 

Een dagje uit

Of neem je mama eens een dagje mee uit. Je weet dat ze dat nog het liefste heeft ;). En er is genoeg keuze dit weekend: de Schapenscheerfeesten in De Averegten (Heist-op-den-Berg), Dag van de Aardbei in Diest, het Kringloopfestival in Antwerpen, enzovoort. Een overzicht van alle activiteiten vind je in onze agenda

Verder zijn er onlangs een aantal leuke fiets- en andere initiatieven gelanceerd, die het testen waard zijn. Zo is er de vernieuwde Aspergeroute en het Aspergefestival in Bornem, Puurs en Sint-Amands, het nieuwe stadslandbouwrestaurant Le Petit Botanique in Gent en de vernieuwde Aardbeienroute in Hoogstraten.
 

Naar het ijssalon

En dan is er natuurlijk nog deze klassieker: trakteer je mama gewoon eens op een lekker verse ‘coupe fraise’ op de boerderij. Waar je daarvoor naartoe moet, lees je in het artikel ‘Tip: waar naartoe voor hoeve-ijs?’. 

 

Veel succes! 

Gerelateerde artikels