@livewireStyle
header.home link

Tip: happy snacking... all day long!

5 mei 2014
Van 5 tot en met 1 juni is het Week van Groenten en Fruit. Thema dit jaar is ‘happy snacking’, wat zo veel wil zeggen als gezonde maar lekkere tussendoortjes. Want wie zegt dat lekkere snacks altijd ongezond zijn? Of dat gezonde snacks altijd smaakloos zijn?
Lees meer over:
Beeld: All Day Long

 

Van 5 tot 11 mei is het Week van Groenten en Fruit. In supermarkten, stations, kranten en magazines zal je deze week om de oren worden geslagen met aantrekkelijk ogende snacks. Thema dit jaar is ‘happy snacking’, wat zo veel wil zeggen als gezonde maar lekkere tussendoortjes. Want wie zegt dat lekkere snacks altijd ongezond zijn? Of dat gezonde snacks altijd smaakloos zijn?

Jij :)? Dan moet je dringend een kijkje nemen op www.alldaylong.be. Daar vind je allerlei recepten voor zogenaamde 'happy snacks' – met klinkende namen als Sweet Berry Boost, Fruit Rocket of Tutti Frutti con Chocolate – waarvoor je géén koksdiploma nodig hebt (getest en bevestigd ;)).Mag het voor jou toch ietsje moeilijker zijn? Dan kan je misschien inspiratie opdoen bij de All Day Long-foodbloggers.

Tips

Behalve recepten vind je op alldaylong.be tips om aan de slag te gaan met groenten en fruit. Je leest er bijvoorbeeld hoe je een kinderfeestje gezond én leuk houdt met groentezwaarden en fruitpralines in plaats van taart en frisdrank, hoe je slablaadjes langer fris houdt en hoe je een gewone hamburger pimpt tot gezonde groenteburger.

Win een keukenrobot van KitchenAid

Om hun campagne extra pit te geven, organiseren de Belgische telers van groenten en fruit (de veilingen), de binnenlandse handel en het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) tijdens Week van Groenten en Fruit een leuke Facebook-wedstrijd. Wie zijn eigen Happy Snackbox samenstelt en via deze app deelt met zijn vrienden, maakt kans op een Foodprocessor van KitchenAid en andere leuke prijzen. De wedstrijd loopt nog tot 1 juni.

wedstrijd-alldaylong-bis.jpg

Gerelateerde artikels