header.home link

Tip: 7 rustige alternatieven voor Rock Werchter

5 juli 2013
Dit weekend is het weer verzamelen geblazen op de wei van Rock Werchter. Geen zin in drukte? Of in lawaai? Geen nood, ontdek 7 tips voor wie het dit weekend liever wat rustiger aan doet.
Lees meer over:
Beeld: Lovepool - photocase.com

 

Dit weekend is het weer verzamelen geblazen op de wei van Rock Werchter. Geen zin in drukte? Of in lawaai? Geen nood, ontdek 7 tips voor wie het dit weekend liever wat rustiger aan doet.

 

1. Kersen plukken
Zaterdag (6 juli) kan je opnieuw terecht in de boomgaard van fruitbedrijf Jacobs te Haspengouw, om samen met andere enthousiastelingen kersen te plukken. Het hele gebeuren wordt in een gezellig en geanimeerd jasje gestoken, waardoor het een ideale familie-uitstap is. Meer info vind je hier.

 

2. Blauwbesdagen
Nog in Limburg kan je zaterdag en zondag (6-7 juli) terecht voor de blauwbesdagen op Blueberry Fields. Dat weekend vormt elk jaar het startschot van het blauwbessenseizoen. Je kan er proeven en slenteren (ook met gids), maar nog niet plukken. Door het koude voorjaar is de oogst dit jaar wat later. Meer info vind je hier.
 

3. Land- en tuinbouwdag Alden Biesen
We blijven in Limburg: zondag (7 juli) is het Land- en tuinbouwdag op de landcommanderij Alden Biesen. En dat is altijd een énorme publiekstrekker (dus al je écht rust wil, niet de beste keuze). Het event gaat wel over land- en tuinbouw, maar richt zich vooral op gezinnen. Er zijn veel hobby- en boerderijdieren te bewonderen, wat altijd leuk is voor de kinderen. De standjes met tuingereedschap en streekproducten doen het dan weer altijd goed bij de volwassenen. En wie van het steviger bandenwerk houdt, kan zijn hartje ophalen op de demonstratievelden. Meer info vind je hier.
 

4. Paalkamperen
Wil je echt helemáál tot rust komen dit weekend, dan trek je er beter met zak en tent op uit ‘in het wild’. ’t Is te zeggen, in één van de vier bossen met een bivakzone, waar je dus ‘in het wild’ mag kamperen: het muziekbos in Ronse, de Hoge Vijvers in Averbode, de Oude Schelde Spettekraai in Zingem en het Meerdaalwoud in Oud-Heverlee. Meer info vind je hier.
 

5. IJsjesfietstocht
Fietsen werkt natuurlijk ook altijd rustgevend. Met dikke of dunne bandjes, over platte of glooiende wegen… zolang het maar veilig is en comfortabel. Het Vlaamse platteland is gelukkig voldoende verscheiden om fietsers een jaar rond een interessant parcours te bieden. Een leuke fietstocht tijdens de zomer is de ijsjesfietsroute langs het Kempens Kanaal: een Limburgse fietstocht (17,8 km) in het teken van hoeve-ijs. Het bijzondere is dat je fietst langs enkele melkveebedrijven met ijssalon. Meer info vind je hier

 

6. Ferme Vélo, gps-schattenjacht op het platteland
Fietsers die een beetje meer uitdaging willen, kunnen zich aan een ritje Ferme Vélo wagen: een West-Vlaamse fietstocht (28 of 31 km) met gps (te reserveren!), die vertrekt en eindigt op een boerderij. Tijdens de tocht moet je vragen oplossen, want de antwoorden leveren je de coördinaten op van een locatie waar een ‘schat’ verborgen zit. Meer info vind je hier

 

7. Smeer ‘m met Broodje Kempen
Wie dit weekend ten slotte in de Antwerpse Kempen verblijft, kan een gezellige picknick organiseren. Neen, je hoeft zelf geen uren in de keuken te staan, je kan gewoon een picknickmand reserveren. Behalve streekproducten bevat die mand (rugzak, eigenlijk) een leuk picknickdeken, een kaart met wandeling of fietslus en de coördinaten van een mooi picknickplekje. Meer info vind je hier

 

Meer tips voor rustige en minder rustige dagjes uit: Neem een kijkje in het boekje 'Trek de zomer in met Veldverkenners. 24 uitstappen door Vlaanderen'. 

Gerelateerde artikels