header.home link

Tip: 6 uitjes tijdens de paasvakantie

7 april 2014
We zouden het haast vergeten door de Ronde-drukte afgelopen weekend, maar vandaag begint de paasvakantie. Gezellig thuis met de kinderen? Of gewoon met je partner, vrienden of jezelf? Dan vind je hier zes leuke uitstapideetjes.
Lees meer over:
Beeld: Kasteel van Horst

 

We zouden het haast vergeten door de Ronde-drukte afgelopen weekend, maar vandaag begint de paasvakantie. Gezellig thuis met de kinderen? Of gewoon met je partner, vrienden of jezelf? Dan vind je hier zes leuke uitstapideetjes:


1. Regenwoud-weekend in de Nationale Plantentuin

In de Nationale Plantentuin te Meise werd de afgelopen twee jaar stevig gerenoveerd. Het resultaat: twee nieuwe Regenwoudkassen in het Plantenpaleis. Je vindt er wilde bananenplanten, reuzenkruiden, mierenplanten en parasolbomen. Allemaal planten die groeien aan de rand van het regenwoud. Om bezoekers een beter idee te geven van hoe de inwoners van het regenwoud leven, wordt bovendien aangegeven welke planten zij eten/gebruiken en op welke manier.
Komend weekend worden de nieuwe kassen feestelijk geopend met een heus Regenwoud-weekend. Op het programma: face painting voor kinderen, een tropische markt, een voorstelling Pygmeeënzang enzovoort.

Prijs: kinderen gratis, volwassenen 6 euro
Adres: Plantentuin Meise, Nieuwelaan 38, 1860 Meise
Meer info: www.plantentuinmeise.be


2. Chocoladeworkshop paasfiguren in het Bakkerijmuseum

Zoals tijdens elke schoolvakantie is er deze paasvakantie weer heel wat te doen in het Bakkerijmuseum. De leukste workshop dit keer is volgens ons de workshop chocoladen paasfiguren maken, voor jongeren van 12 tot 16 jaar. Na de workshop trekken de jongeren samen op zoektocht door het museum. Daarna krijgen ze hun zelfgemaakte chocolaatjes mee naar huis. Let op: inschrijven is verplicht! Meer paasactiviteiten in het Bakkerijmuseum vind je hier

Prijs: 10 euro
Adres: Bakkerijmuseum, Albert I-laan 2, 8630 Veurne
Meer info: www.bakkerijmuseum.be


3. Nieuw familieparcours in het Kasteel van Horst

Afgelopen weekend werd het Kasteel van Horst na een jaar noodzakelijke restauratiewerken feestelijk heropent. Centraal stond het nieuwe familieparcours. Je kan het deze vakantie ontdekken van woensdag tot en met zondag (10:00 tot 17:00).

Prijs: kinderen tot 6 jaar gratis, kinderen van 6 tot 11 jaar 4 euro, volwassenen 6 euro
Adres: Kasteel van Horst, Horststraat 28, 3220 Holsbeek
Meer info: www.kasteelvanhorst.be, www.toerismevlaamsbrabant.be

 

4. Bloesemfeesten Haspengouw

We hebben het al eerder gezegd, maar herhaling kan in dit geval geen kwaad: het bloesemseizoen in Haspengouw is geopend. De kersen- en perenbomen staan al volop in bloei, de appelbomen bijna. Profiteer dus van de paasvakantie om de mooie fruitstreek per fiets of te voet te gaan verkennen. Wie wil kan dit combineren met een bezoek aan een fruitbedrijf of -veiling, een romantische picknick of een verlichte avondwandeling tussen de bomen (vuurpottennocturne).

Meer info: www.toerismelimburg.be, www.toerisme-sint-truiden.be, www.picknickinhaspengouw.be


5. Fietstocht Mechels Natuurlijk

Dat Mechelen meer is dan een cultuurstad in volle ontwikkeling, is nog te weinig geweten. Tenminste, dat vindt het stadsbestuur. Om het Mechelse platteland wat meer bekend te maken, werd daarom vorig jaar het project Mechels Natuurlijk voorgesteld. Mechels Natuurlijk is een netwerk van 14 Mechelse land- en tuinbouwondernemers met een bedrijf dat een bezoekje waard is. Leuk is de fietslus (31 km) die naar aanleiding van het project gelanceerd werd. Ze gidst je op het Hombeeks Plateau door het mooie landschap van bedrijf naar bedrijf. Je kiest zelf waar je begint, eindigt en eventueel een pitstop maakt. Controleer wel altijd de openingsuren van de bedrijven voor je er zo’n pitstop plant.  

Meer info: www.mechelen.be/mechelsnatuurlijk (> meer > fietslus)


6. Oost-Vlaamse plantenruilbeurs

Al voor de 15de keer wordt in Sint-Lievens-Houtem op paasmaandag een plantenruilbeurs georganiseerd. Naar verluidt één van de grootste in zijn soort. De standhouders zijn er geen professionele kwekers maar tuinliefhebbers net als jij. Zij verkopen hun tuinoverschotten aan interessante prijzen of tegen ruiltarief. Breng dus zeker stek-, plant-, zaai- en ander tuinmateriaal mee. Naast standjes met tuinmateriaal zijn er ook informatieve standjes van onder meer Velt, de Oost-Vlaamse Imkersvereniging, Natuurpunt en de gemeentelijke compostmeesters. De beurs is te bezoeken van 10:00 tot 18:00.

Prijs: 3 euro, kinderen tot 14 jaar gratis
Adres: Centrum sint-michaël, Kloosterstraat 3, 9520 Sint-Lievens-Houtem 
Meer infowww.plantenruilbeurs.be

Gerelateerde artikels