header.home link

Tip: 6 originele kerstcadeaus

20 december 2013
Op de valreep nog wat inspiratie voor onder de kerstboom: 6 originele cadeaus.
Beeld: De Vierhoekhoeve

Op de valreep nog wat inspiratie voor onder de kerstboom. 6 originele cadeaus:

 

1. Fruit- en groenteabonnement
Wil je dit jaar eens écht origineel uit de hoek komen? Schenk iemand dan een groente- of fruitabonnement. Voor een groenteabonnement kan je terecht bij Voedselteams en op de website www.rechtvanbijdeboer.be . In ruil voor een jaarlijkse bijdrage mag jij (of de gelukkige waarvoor je dit cadeau kiest) wekelijks of maandelijks een pakketje verse seizoensgroenten oppikken in een afhaalpunt bij jou in de buurt.
Voor fruitabonnementen bestaat er helaas geen overkoepelende organisatie. Vraag dus best na bij een fruitboer met hoevewinkel in jouw buurt of hij zo’n abonnement aanbiedt. Adressen van fruitboeren met thuisverkoop vind je op www.rechtvanbijdeboer.be.

 

2. Logeren op de boerderij
Altijd een topper: een cadeaubon voor een weekendje weg. En dat hoeft niet ver te zijn: ook het Vlaamse platteland heeft heel wat te bieden. Het glooiende Haspengouw, de uitgestrekte polders, het gezellige Pajottenland,… Bij Logeren in Vlaanderen kan je feestelijke vakantiecheques bestellen, mét inspiratieboek. Je hebt cheques van 35, 50, 100 en 250 euro.

 

3. Spel op de boerderij
Verschillende boerderijen organiseren leuke groepsactiviteiten, zoals boeren(klomp)golf of teambuilding. Ook leuk om eens iemand mee te verrassen!
Een paar boerderijen waar je terecht kan:

 

4. Rondleiding op de boerderij
Ook altijd leuk: iemand verrassen met een rondleiding (inclusief proevertjes ;)) op de boerderij. Een overzicht van boerderijen die je in groep of individueel kan bezoeken, vind je op www.kijkboerderijen.be.

 

5. Adopteer een dier
Op boerderij Den Hamer in Lochristi kan je een geit, pony, kip, konijn of cavia adopteren. De drie zonen richtten een adoptiekinderboerderij op, zodat kinderen die thuis geen plaats hebben toch voor een dier kunnen zorgen. Mits betaling van een vast bedrag, mogen ze het een jaar lang op woensdagnamiddag, op zaterdag en in de vakanties komen bezoeken en vertroetelen. Via Facebook worden de kinderen bovendien op de hoogte gehouden van hoe het met hun dier gaat en of het nog gekke stoten heeft uitgehaald.

Adres: Den Hamer, Bommel 3, 9080 Lochristi (Zaffelare), lvdenhamer@hotmail.com, 09 355 31 65, 0479 89 28 74

 

6. Hoeve- en streekproducten
Toch liever een iets traditioneler geschenk? Kies dan voor hoeve- en streekproducten, daarmee zit je altijd goed. Een overzicht van adressen en websites waar je hoeve- en streekproducten kan bestellen, bundelden we in een eerder artikel: Waar naartoe voor streek- en hoeveproducten? Schik ze mooi in een mandje, met een strik errond, en je hebt een topcadeau. 

Gerelateerde artikels